Audi Q8 už zapojíte aj do zásuvky. Má to jedno ale!

Cesta elektromobility je aktuálne pre mnohé automobilky zaujímavá aj z komerčného pohľadu. Predsa len sa nájde dosť ľudí, ktorí musia mať všetko, čo je aktuálne prezentované ako to najlepšie a najviac trendy. A do tejto kategórie rozhodne spadajú aj elektromobily. Nie každý však chce pod kapotou stádo rýdzo elektrických koní, práve pre nich môžu byť riešením hybridy. Nuž a pokiaľ chcete fakt luxusný hybrid so 4 krúžkami v znaku, Audi so svojou Q8-mičkou iste spraví radosť.

Spotreba 2,8 litra, naozaj!

Portál motor1.com informoval o tom, že Audi sa rozhodlo spraviť hybrid aj z modelu Q8. Pôjde o verzie 55 TFSI e a 60 TFSI e. Toto auto si hanbu neurobí ani pri milovníkoch benzínu, základom je totiž 3 litrový 6 valcový motor s výkonom 340 koní. To by bolo už samo o sebe dosť, no výkonu pomôže ešte aj elektromotor. Vo verzií 55 TFSI e bude celkový výkon súpravy 380 koní, no pri 60 TFSI e až 462 koní! A to je už poriadna porcia koní navyše. Oba modely majú zhodnú maximálku 240 km/h, aj zrýchlenie 0-100 km/h je na úrovni športiakov. Slabšia verzia to dá za 5,8 sekundy, silnejšia dokonca za 5,4 sekundy!

Zdroj foto: motor1.com

Vzhľadom na to, že ide o hybrid, mnohí hľadia aj na emisie. Spotreba deklarovaná výrobcom je naozaj nesmierne nízka, má to však jedno ale. Síce sa udáva niekde na úrovni 2,8 l/100 km, lenže dojazd pri kombinácií spaľovacieho motora s elektromotorom je len okolo 48 km. Nuž na to, aby ste takúto spotrebu dosahovali by ste museli každých 50 km auto nabíjať, plné nabitie trvá približne 2 hodiny. Iste, po prekročení hranice 50 km môžete smelo pokračovať ďalej, lenže 3 litrový 6 valec si už z nádrže popýta mnohonásobne viac. Systém je však mimoriadne inteligentný, napríklad pri nízkych rýchlostiach auto použvíva len elektrickú energiu, neskôr pridáva aj bežné palivo a napríklad nad 135 km/h ide len na benzín. Pri spomalení sa opäť pripája elektromotor, lenže ten dojazd je naozaj nízky.

Zdroj foto: motor1.com

Audi opäť vo svojej Q8 ponúkne až 7 jazdných režimov, štandardne aj pohon 4x4 a 8 stupňovú automatickú prevodovku. Silnejšia verzia navyše dostane paket S line, lepšie LED svetlomety, športové brzdy aj podvozok a 21 palcové kolesá. Obe verzie ale budú cenovo dosť mimo svet bežných smrteľníkov. Audi Q8 55 TFSI e vyjde na 75 351 €, výkonnejšia veria 60 TFSI e až na 92 800 €!

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi Q8 už zapojíte aj do zásuvky. Má to jedno ale!