Najlacnejšie auto sveta je na predaj v Holandsku ako jazdenka!

Tata Nano. Tento názov pozná každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o autá. Toto autíčko sa preslávilo ako najlacnejšie auto sveta. Oficiálne sa vyrábalo len v Indií a svojou výbavou, alebo teda skôr nevýbavou vedelo poriadne zaujať. Do Európy sa však auto nedostalo, no v Holandsku sa akoby zázrakom jeden kus na predaj predsa len objavil.

Najlacnejšie auto sveta za dosť drahú cenu!

Tata Nano bola dlhé roky s prehľadom najlacnejším novým autom planéty. Vzhľadom na to, že sa predávalo len v Indií bolo logické, že sa na európske cesty asi nikdy ani nedostane. Na portáli marktplaatz.nl sa však jeden kúsok predsa len dostal. Ide možno o jedinú Tatu Nano na európskych cestách, vybaviť všetky povolenia na to, aby mohla jazdiť na tunajších cestách dalo iste mnoho práce.

Zdroj foto: topgear.nl

Tata Nano je vskutku unikátom. Nie je tu veko palivovej nádrže, prvé verzie nemali otváracie dvere do kufra, na kolesách neboli 4, ale len 3 skrutky. A to všetko len v záujme zachovania čo možno najnižšej ceny. Bubnové brzdy a 1 miniatúrny stierač boli len ďalšími známkami šetrenia. Ani pohonný agregát v ničom nevynikal. Pod kapotou bol síce len 2 valcový motor, jeho výkon bol tragických 38 koní. Na tak malé auto to však postačovalo.

Zdroj foto: topgear.nl

Tata Nano vynikala hlavne extrémne nízkou cenou. V začiatkoch výroby sa pohybovala na úrovni ani nie 1 200 € po prepočte. Neskôr sa Tata Nano zlepšovala, vyvíjala a jej kvalita napredovala. Zvyšovala sa tak aj cena, neskôr sa dostala na úroveň okolo 3 000 €. Zaujímavosťou je aj tento konkrétny kúsok, ktorý pochádza z roku 2013. Má za sebou 32 150 km, čo je skutočne minimum. Je tu nová spojka aj nové pneumatiky, z výbavy poteší dokonca klimatizácia či rádio. Šokuje však cena, ktorá je na úrovni 4 950 €! Presne tak, ešte viac, ako keď bolo auto nové. Tu sa však dôvod pochopiť dá, ide o skutočnú raritu, ktorou na ceste rozhodne zaujmete.

Zdroj foto: topgear.nl

Zdroj: marktplaatz.nl

Zdroj foto: topgear.nl

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšie auto sveta je na predaj v Holandsku ako jazdenk...