Pre koho je určený predĺžený Mercedes Triedy E?

To, že Mercedes-Benz ponúka tri verzie limuzíny Triedy S je zrejmé. Okrem klasickej krátkej to je predĺžená verzia Long a naozaj veľký model Maybach. Lenže predĺženie má nachystané aj pre menšiu Triedu E. Je to rovnaký princíp ako robí BMW s radom 5.

Predĺžený Mercedes Triedy E pridáva na rázvore 140 milimetrov, ktoré sa všetky premietajú do priestoru pre nohy pasažierov na zadných sedadlách. To znamená, že v predĺženom Éčku je viac miesta ako v klasickom eSku. Tento projekt je výsledkom vývoja v Beijing Benz Automotive. Joint venture čínskej firmy a Daimleru vyrába vozidlá výhradne pre domáci čínsky trh. A tam je dopyt po takýchto vozidlách.

Foto: Mercedes-Benz

Model je dizajnérsky podarený a nie je vidno, že by bol predĺžený. Vyzerá celkom normálne, aj napriek dĺžke presahujúcej 5 metrov. Vozidlo je otypované ako päťmiestne. Na predĺženom rázvore budú benefitovať najmä pasažieri vzadu, čo je logické, ale pozitívom bude aj pre toho, čo sedí v strede.

Do čínskej predĺženej Triedy E automobilka pripravila novú stredovú konzolu s niekoľkými USB portami. Rovnako ako v prípade klasickej verzie, predávanej aj u nás, dostal tento model nové Multibeam LED predné svetlá a tiež nový informačno-zábavný systém MBUX.


Foto: Mercedes-Benz

Predĺženie nie je však iba v prípade Triedy E. Rovnako pekinský spoločný podnik naložil aj s Triedou C, aby mali pasažieri na zadných sedadlách viac miesta. A predĺženie si vyslúžila aj Trieda A vo forme sedanu. Z fabriky vychádza aj predĺžená verzia GLC. Ponuku vytvoril dopyt v stále najľudnatejšej krajine sveta.

Produkcia vo vlastnej fabrike, teda v spoločnom podniku s domácim výrobcom je naozaj výhodná, lebo automobilka tak eliminuje dovozné clá, ktoré sú, v tomto prípade, naozaj extrémne vysoké a cenu automobilov takmer zdvojnásobujú.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pre koho je určený predĺžený Mercedes Triedy E?