Po krátkom Rolls-Royce Ghost prichádza predĺžený Extended

Rolls-Royce Ghost v najnovšej generácii predvádza naozaj moderné technológie a to nielen z oblasti bezpečnosti, ale zároveň z oblasti luxusu a komfortu. Pre niektorých však bol stále malý, čo znamená, že čakali na predĺženú verziu netradične označenú Extended.

V Goodwoode majú tradíciu vo vytváraní predĺžených modelov a jeden má aj naozaj obrovský Phantom. Pri Ghoste je predĺženie Extended o 170 milimetrov, pričom všetko pribudne na rázvore, aby mali pasažieri na zadných sedadlách ešte viac miesta. Dá sa povedať, že všetko pribudlo práve v týchto partiách.

Foto: Rolls-Royce

Aby bol čo najviac zachovaný pôvodný tvar Ghostu pristúpil Rolls-Royce iba k úprave dverí a niekoľkých panelov okolo nich. V Ghoste bude prvýkrát použité preklápacie sedadlo Serenity Seat, ktoré sa dá nájsť aj v tých najlepších privátnych lietadlách.

Medzi zadnými sedadlami môže byť chladnička na bublinkové drinky vyvinutá so someliérmi. Vďaka tomu má dve nastavenia optimálnej teploty pre bežné a vintage šampanské.


Foto: Rolls-Royce

Podobne ako krátka verzia bude mať aj Extended viac ako sto kíl zvukovej izolácie. Sofistikované výbavové prvky obsahujú špeciálny systém podvozku prispôsobujúci sa ceste, head-up displej, automatické parkovanie a laserové svetlá, ktoré majú dosah až 600 metrov.



Foto: Rolls-Royce

Aj predĺžená verzia stojí na rovnakej platforme nazvanej Architecture of Luxury. Tiež má rovnaký 6,75-litrový motor V12 dosahujúci 420 kW (563 k) a 850 Nm. Motor je spojený s automatickou osemstupňovou prevodovkou a pohonom všetkých kolies. V štandardnej výbave je aj natáčanie zadnej nápravy.

Cena bude nad 300-tisíc eurami.


Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Po krátkom Rolls-Royce Ghost prichádza predĺžený Extended