Škoda Fabia IV už v roku 2021! Bez dieslu!

Škoda Fabia patrí na našich cestách k tým azda najrozšírenejším automobilom vôbec. A je jedno, či ide o prvú, druhú alebo tretiu generáciu. Kupujúcich dokázala zaujať vždy a to sa jej darí dodnes aj ako jazdenke. Najnovšia generácia je však s nami už 6 rokov a je teda najvyšší čas, aby sa dočkala nástupcu.

Novinka už o rok, lacná nebude!

Už nejakú dobu sa špekulovalo, kedy dostane u nás obľúbená Fabia nástupcu. Povrávalo sa o roku 2021 čo vyzeralo reálne, no nebolo to potvrdené. Portál motor1.com prišiel s informáciou, že rok 2021 bol oficiálne potvrdený. Potvrdil to aj predseda predstavenstva Thomas Schafer. Povedal, že sa už teší, ako budúci rok uvedie automobilka nový model Fabia.

To, že sa Fabie štvrtej generácie dočkáme budúci rok je už jasné. Pravdepodobne to bude niekedy v druhej polovici roka, no máme sa iste na čo tešiť. Nie je však jasné, či sa dočkáme aj karosérie kombi. Je to síce dosť pravdepodobné, avšak už pred časom sa sama automobilka nechala počuť, že nie je rozhodnutá. Na druhej strane by mala pred konkurenciou obrovskú výhodu, pretože malých kombíkov na trhu veľa nie je, takmer žiadne. Nová Fabia by však mala byť naozaj atraktívna. Na druhej strane to o svojom novom aute tvrdí každá automobilka.

Zdroj: motor1.com

Nepoteší však jedna vec. Fabia bola kedysi jedným z najlacnejších áut na trhu vôbec. Dnes je cenová politika Škody o čosi iná a na cenu sa až tak nehraje. Samotný predseda predstavenstva sa vyjadril, že ambíciou automobilky nie je byť lacnou značkou ale ich konkurenciou sú výrobcovia z Francúzska, Japonska a Kórei. Čo sa týka dizajnu, nevieme zatiaľ nič konkrétne no technika bude vlastne tá istá, ako je v Ibize a v Pole. Základom bude 1 litrový benzínový trojvalec, alternatívou k nemu bude pohon na CNG a možno sa dočkáme aj hybridu. Diesel v novej Fabií už nebude. Fabia však určite prinesie vzhľad a dizajn, ktorému opäť podľahnú tisíce zákazníkov.

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Fabia IV už v roku 2021! Bez dieslu!