Chcete BMW radu 5, ale má málo miesta? V Číne majú riešenie

Je akýmsi tradičným štýlom, že v Číne musia automobilky ponúkať predĺžené verzie svojich modelov. A zďaleka to nie sú len tie najväčšie modely, v prípade BMW Sedmička. Teraz prichádza obnovená generácia radu 5, čo znamená, že predĺžená verzia ponesie meno 5 L.

Verzia Long vyzerá prirodzene a predĺženie je zrejmé iba pri pohľade na zadné dvere. Rázvor modelu pre najľudnatejšiu krajinu na svete narástol o 130 milimetrov. Celkovo tak je 3107 milimetrový. Je jasné, že tento model sa bude vyrábať exkluzívne pre čínsky trh a na domácom trhu. Otázka je ako to je s konkurenciou Sedmičke, ktorá je podobne veľká ako zväčšená Päťka.

Okrem predĺženia má táto čínska verzia naviac aj špeciálne zadné sedadlá, ktoré nie sú v ponuke nikde inde vo svete. Sedadlá sú komfortnejšie so špeciálnymi opierkami hlavy. Do tohto modelu si môže zákazník objednať aj panoramatickú presklenú strechu, nepriame osvetlenie a tiež systém zábavy pre pasažierov na zadných sedadlách.

Foto: BMW

Automobilka bude mať v ponuke balík doplnkov M, bez ktorého by BMW nebolo tým, čím je. A predĺžená verzia bude na čínskom trhu dostupná vo verzii 535Le. Plug-in hybrid bude mať celkový výkon 215 kW (292 k). Podľa pohľadu je jasné, že predĺžená verzia bude mať rovnaké vylepšenia ako tá krátka, ktorá je v ponuke v každej inej časti sveta.

A prečo sa vôbec BMW zapodieva takýmto predĺženým sedanom? Jednoduché! Dopyt. Minulý rok išlo k zákazníkom až 174-tisíc kusov vozidla. Číslo sme rozpísali, aby bolo jasné, že to nie je preklep. Je tak najpopulárnejším manažérskym autom Číne.


Foto: BMW

Päťka L nie je jediným predĺženým BMW špeciálne pre čínsky trh. Okrem neho sú v ponuke predĺžená Trojka a predĺžená X1. Ak by ste si chceli novú predĺženú manažérsku alternatívu pozrieť naživo, tak to ešte stíhate do 5.10. Je totiž vystavená na Auto China 2020 v Pekingu. Otázka je, či práve kvôli tomuto niekam cestovať.

Pri BMW je jasné, že v ponuke postupne pribudnú aj iné motory, čiže hybrid s nabíjaním s bežnej siete nebude jedinou možnosťou. Avšak ponuka nebude taká široká. Doteraz bol alternatívou jedine benzínový štvorvalcový dvojliter, alebo šesťvalcový trojliter. Predĺžená Päťka má kódové označenie G38, na rozdiel od G30, čo je krátka verzia.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: BMW

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chcete BMW radu 5, ale má málo miesta? V Číne majú riešenie