Hyundai i20 N-Line je už tu! Hothatch i20 N už onedlho

Hyundai po úspešnom modeli i30 N použil podobnú vizuálnu výbavu aj pre slabšie motorizácie. Najnovšia generácia i20 tiež dostane verziu N-Line, ktorá má iné náranzíky a nové športovo vyzerajúce detaily. Práve N-Line je predzvesťou pripravovaného plnokrvného i20 N.

Prvá športovejšia alternatíva je len výbavou, to je jasné každému. N-Line pridá športovejšie sa tváriace nárazníky, ale aj sedemnásťpalcové zliatinové disky. Tie budú mať dvojfarebné lakovanie. Pre N-Line nebudú, v prípade i20, dostupné všetky odtiene karosérie, ktoré sú v ponuke bežne. Výber bude obmedzený na čiernu Phantom, sivú Aurora, béžovo-sivá Brass a biela Polar. Posledný odtieň bude možné zvoliť aj s kontrastnou strechou lakovanou čiernou farbou Phantom.

Foto: Hyundai

Niekoľko zmien sa udialo aj v interiéri. Predné sedadlá majú výrazne športovejšie tvary a vyššie bočnice, aby podržali v zákrutách. Na volante je veľké N ako pripomienka, že toto je špeciálny model. Červené prešívanie je už takým štandardom, ale pribudli aj kovové pedále a špeciálna hlavica radiacej páky.

N-Line bude mať v ponuke aj 1,2-litrový motor s výkonom 62 kW (84 k). Aj základná verzia bude mať dvojitú koncovku výfuku. Viac výkonu ponúkne litrový trojvalec s turbom, ktorý má 74 kW (100 k), alebo 88 kW (120 k). Výkonnejšia verzia turbomotora bude mať štandardne mild-hybridný doplnok, pričom tento môže byť za príplatok doplnený aj do tej slabšej alternatívy.


Foto: Hyundai

V priebehu budúceho roka ale pribudne aj reálny model i20 N. Ten bude mať pod kapotou, pravdepodobne, 1,6-litrový turbomotor so štyrmi valcami a výkonom 147 kW (200 k). Bude mať však veľa mechanických zmien inšpirovaných pretekmi WRC. Nko bude mať v ponuke aj charakteristickú bledomodrú farbu.


Foto: Hyundai

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hyundai

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hyundai i20 N-Line je už tu! Hothatch i20 N už onedlho