Najrýchlejšia Tesla, 320 km/h a dojazd 840 km!

Tesla Model S je autom, ktoré má asi rovnako veľa prívržencov, ako odporcov. To sa dá koniec koncov povedať o Tesle celkovo. Mnoho káuz a problémov sprevádza Teslu už od jej príchodu na trh. Napriek tomu ohuruje svojimi technológiami a atraktívnym dizajnom. Teraz prináša model, ktorý vyrazí dych každému a bez okolkov sa dá povedať, že ide o najlepšiu Teslu vôbec.

Tesla, akú chce aj jej najväčší odporca!

Tesla sa inovácií nebojí. Pri jej príchode na trh ju mnohí označovali za vizionársky projekt, dnes, keď je už rozbehnutá s inováciami nekončí. Zamerala sa na svoj najobľúbenejší Model S a portál roadandtrack.com informoval o novinke, ktorá vyrazí dych. A možno aj doslovne!

Zdroj foto: roadandtrack.com

Novinkou je Tesla Model S Plaid. Práve zázračné slovíčko Plaid znamená parametre, ktoré bude závidieť aj zarytý zástanca benzínových motorov. Model S Plaid dostane parametre, vďaka ktorým bude Tesla zároveň komfortným sedanom, praktickým rodinným autom s veľkým kufrom, obrovským dojazdom a výkonom superšportu. Novinka dostala do vienka až 3 elektromotory v ďaka ktorým dosiahne maximálku až šialených 320 km/h! To je parameter, ktorý nemajú ani tie najlepšie superšporty! Dych vám vyrazí akcelerácia, z 0-100 km vás katapultuje za 2,1 sekundy! Vďaka týmto parametrom sa novinka od Tesly nestratí ani na okruhu.

Zdroj foto: roadandtrack.com

Ak si myslíte, že kvôli extrémnemu výkonu pôjde dojazd rapídne dole, mýlite sa. Iste, ak pôjdete na plný výkon, tak batériu vyšťavíte rýchlo. Pri štandardnej jazde je však dojazd až nepredstaviteľných 840 km! S elektromobilom! Toľko niekto nedá ani na jednu nádrž s bežným autom. Iste, Teslu treba nabíjať dlhšie a bežné palivo dotankujete za pár minút, avšak ani najväčší kritik sa už nebude môcť vyhovoriť na to, že elektromobily majú nízky dojazd. Závratná je však cena. Na českej stránke je už pre Teslu Model S Plaid aj cena, po prepočte okolo 140 000 €. K zákazníkom sa však tieto klenoty dostanú až v roku 2021. Uvidíme, koľko sa ich predá no každý kupec bude mať určite klenot, ktorý budú mnohí zavidieť.

Zdroj foto: roadandtrack.com

Zdroj: roadandtrack.com

Zdroj foto: roadandtrack.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najrýchlejšia Tesla, 320 km/h a dojazd 840 km!