Ruský minibus pre 12 osôb dá 110 km/h

Kamaz predstavil pred časom minibus, ktorý disponuje nezvyčajnými parametrami. Odvezie 12 pasažierov a ponúka špeciálne natáčanie kolies. Jazdí rýchlosťou až 110 km/h. K svojej jazde nepotrebuje vodiča. 1. samoriadiaci elektrický minibus z Ruska stojí za pozornosť.

Kto iný mohol škonštruovať tento šialený počin ako Kamaz? Dva dôvody prečo vlastniť klasický Kamaz? Funkčnosť a cena. Výrobca sa však rozhodol, že neponúkne extrémnu priechodnosť v teréne, ale namiesto toho staví na prémiové vlastnosti. Obsahuje bonusovú výbavu ako vysokorýchlostný internet. Súčasťou pestrého vybavenia je radar, sonar a LiDAR. Pohon zabezpečuje elektromotor.

Ruský výrobca nákladných vozidiel ponúka zaujímavý minibus s označením Kamaz 1221. Nie je to obyčajný minibus. Pochádza z Ruska a je príjemným spestrením ponuky na trhu, známom najmä výrobou terénnych, vojenských a obrnených vozidiel. Hlavným stavebným materiálom je hliník. Pevnosť konštrukcie zabezpečujú aj použité kompozitné materiály. Kamaz, to nie je len nákladné vozidlo.

Už pred pár rokmi výrobca predstavil funkčný prototyp pri premiére v meste Kazan. Vozidlo počas „testovacej jazdy“ zdolalo krátku trasu o dĺžke približne 650 metrov. Mnohých prekvapí maximálna rýchlosť až 110 km/h a ďalšie nečakané vlastnosti. Maximálnu rýchlosť však ponúka až sériová verzia.

Pohon Kamazu 1221 zabezpečujú batérie s kapacitou 35 kWh, ktoré sú integrované do podlahy. Elektromotor disponuje celkovým výkonom 130 koní. Pôvodný plán výroby počíta s výrobou na prelome rokov 2020 a 2021. Ako SA ti toto netradičné riešenie zvláštneho mikrobusu páči? Podeľ sa s nami o tvoj názor v komentároch.

Zdroj: automotor.huZdroj: automotor.huZdroj: automotor.huZdroj: automotor.hu

Zdroj: rusautonews.com, jarmuipar.hu, actualinfo.website

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ruský minibus pre 12 osôb dá 110 km/h