Ako ženy jazdia rally?

Ženy za volantom? Zaužívaná predstava je, že rally kraľujú muži. Nie je to tak celkom pravda. Presvedčí ťa o tom jazda žien, ktoré majú mužov za volantom čo naučiť.

 

Profesionálne pretekárky jazdia lepšie ako väčšina mužov. Príklady z celého sveta netreba dlho hľadať. Dokázali sa presadiť v dravom automobilovom svete a ich kariéra je založená na tvrdej drine a vypotených víťazstvách. Presne tak, ako je tomu u profesionálnych jazdcov.

O pekné ženy na titulkách časopisov ani v reálnom živote, nie je núdza, niet pochýb. Menej sa už hovorí o pekných ženách, ktoré to na jednotku zvládajú za volantom. Ako jazdia príslušníčky nežnejšieho pohlavia na silných mašinách? Svoj talent si vedia veľmi dobre obhájiť práve tie, ktoré sa rozhodli pre kariéru vo svete výkonných strojov.

Dobrých vodičiek, ktoré nemajú problém pokoriť mužov napríklad v rally pretekoch, je viac ako si myslíš. Málokoho dnes prekvapí, že sa to krásnymi ženami „hemží“ aj v motošporte. Z výkonu profesionálnych pretekárok ostane nejeden muž v nemom úžase. Po nasadení prilby sa na trati začína skutočné divadlo a mužskí kolegovia majú čo robiť, aby nevyšli zo súboja ako porazení.

Výskumy dokazujú, že ženy jazdia opatrnejšie. Majú iný pohľad na rizikové situácie a odlišný prístup k zodpovednosti. Je to spôsobené inštinktom, aby podčiarkol ich ochranársku funkciu z pohľadu rodičovstva. Muži lepšie vyhodnocujú vzdialenosti, rýchlosť a reálne ohrozenie. Na trati každá z týchto vlastností robí výhodu.

Viliqna Dqkovaje mladá pretekárka, ktorá miluje automobily. Okrem toho vie neskutočne dobre jazdiť rally! Podobne sú na tom ďalšie profesionálne pretekárky Danica Patrick a Inessa Tushkanova. Neveríš? Výkony žien v svetových pretekoch sú viac ako dôkazom. Za volantom Lady 2105 mladú Viliqnu, ani jej ďalšie kolegyne, profesionálne pretekárky, určite neprehliadneš.

Bez problémov kľučkujú v tvrdom teréne, medzi predsudkami kolegov. V ostrých zákrutách vedia naplno prejaviť svoj talent. O tom, že to ženy za volantom vedia, ťa presvedčia nasledujúce zábery. Sleduj videá, ich brilantné vodičské schopnosti za volantom treba vidieť.

Zdroj: jalopnik.comZdroj: lagaceta.com.arZdroj: nascar-live.eu

Zdroj: colleteracing.com, hotcars.com, wonderslist.co, jalopnik.com, nascar-live.eucheatsheet.comtradexpress-l.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ako ženy jazdia rally?