Táto 25 ročná krabica má pod kapotou 435 koní!

Volvo je automobilkou, ktorá si svoje meno spravila predovšetkým vďaka bezpečným a robustným autám. V dnešnej dobe sa Volvo presadzuje aj v triede luxusných vozidiel, no občas aj Volvo prinieslo brutálne rýchle auto. A to nehovoríme o divízií Polestar, ale o štandardnej produkcií.

Najrýchlejšia krabica na kolesách

Staré Volvá nikdy nevynikali krásou. Ich dizajn bol vyslovene funkčný a účelný. Jednoducho povedané, boli to krabice na kolesách. A výnimkou nie je ani Volvo 850 T-5R. Tento názov pravdepodobne nikomu nič nehovorí, no kúsok, ktorý sa objavil na portáli mobile.de je mimoriadne vzácny.

Zdroj foto: mobile.de

Toto zelené kombi pochádza z roku 1995, ide tak o 25 ročné vozidlo. Zaujímavosťou je, že sa toto Volvo vyrábalo len v rokoch 1994 až 1996 a z liniek vyšlo len 5 500 kusov! Toto kombi je špeciálne aj tým, že jeho športová verzia bola nasadzovaná v pretekárskom šampionáte cestovných vozidiel v Anglicku. Už v základe šlo o poriadnu dávku výkonu. 2,3 litrový 5 valcový motor pod kapotou disponoval výkonom 240 koní. Nezabúdajme, že sa bavíme o dobe pred 25 rokmi, kedy bola táto hodnota dychberúca. V tej dobe nikto ani len netušil, že toto Volvo 850 T-5R dostane do vienka ešte oveľa brutálnejší výkon.

Zdroj foto: mobile.de

Po šialených úpravách sa Volvo dostalo na úroveň ťažko uveriteľných 435 koní. Je tu nový výfukový systém, sanie a turbo, s pôvodnými komponentami by sme sa na takú hodnotu nedostali. Pohon predných kolies, športové tlmiče, brzdy, športové pneumatiky, to sú veci, ktoré si všimne len milovník automobilov. Bežný smrteľník vidí len 25 ročné nevzhľadné kombi. V tomto Volve je výkon skrytý azda najlepšie, ako sa lemn dalo. Čo sa týka nájazdu, Volvo má za sebou 100 000 km, čo je vzhľadom na vek veľmi fajn. Nuž a cena? Vzhľadom na exkluzivitu tohto Volva je pochopiteľná, no nezainteresovaný človek by nad ňou len pokrútil hlavou. 27 200 €. A čo vy, dali by ste za neho toľko?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto 25 ročná krabica má pod kapotou 435 koní!