Audi R8 zo Zeleného pekla odkazuje na úspechy na známom okruhu

Audi má za sebou niekoľko úspešných pretekov na tom najznámejšom okruhu s extrémnou dĺžkou. Nűrburgring je miestom testov nových áut a stal sa referenčným okruhom pri porovnávaní jázd áut, najmä teda hothatchov, ktoré bojujú o titul toho najrýchlejšieho. A práve úspechy na tomto okruhu si Audi pripomína novou sériou. Je nazvaná po hovorovom názve okruhu.

Od roku 2012 sa podarilo nemeckému výrobcovi so štyrmi krúžkami v znaku päťkrát zvíťaziť v pretekoch na 24 hodín. Aj preto vznikla špeciálna séria R8 Green Hell Edition. Je pripomienkou toho, že existuje aj pretekárska alternatíva modelu s názvom R8 LMS.

Foto: Audi

Najlepšie na špeciálnej sérii vyzerá špeciálna zelená Tioman, ale v ponuke bude aj s inými odtieňmi laku karosérie. Na výber bude ešte biela Ibis, sivá Daytona a čierna Mythos. Na zelenej sa dobre vyníma čierna grafika nálepiek na kapote a streche, ktoré spája čierny stĺpik pri vodičovi. Matnú čiernu farbu zase majú spätné zrkadlá, zadné krídlo a difúzor. Celkom do očí bijú matné čierne kolesá s výraznými červenými detailami.

Niekoľko vylepšení má edícia Green Hell aj vnútri napríklad volant čalúnený Alcantarou. Tá je aj na opierkach kolies, opierke lakťa, na vrchu panelu pred vodičom a na mnohých ďalších miestach. Prešívanie v čiernom interiéri má modro-zelenú farbu. Na pár miestach je naviac, úplne logicky, logo Green Hell.


Foto: Audi

Motor, ktorý poháňa špeciálnu sériu sa nelíši od modelu Performance. Je to 10-valcový agregát s objemom 5,2 litra. Maximálny výkon je na hodnote 456 kW (620 k). Motor je tiež klasicky spojený so sedemstupňovou prevodovkou S-Tronic a pohonom všetkých kolies Quattro. Na stovku sa dostane za 3,1 sekundy a maximálne sa rozbehne na 331 kilometrov za hodinu.


Foto: Audi

Základná cena R8 Performance je na Slovensku 196 080 eur. V Nemecku sa bude začínať cenník edície Green Hell na 233 949,90 eurách. Automobilka bude tento model vyrábať vo fabrike Böllinger Höfe. Fabrika, ktorá hrdo nesie logá Audi Sport vyrába aj Audi Space Frame pre pretekársku verziu R8 LMS. Green Hell Edition však nebude dostupná dlhú dobu. Automobilka obmedzí celkový počet týchto chuťoviek na 50, aby sa trh nepresýtil. Vďaka tomu, že bude špeciálna séria obmedzená počtom kusov je jasné, že bude mať, z dlhodobého hľadiska, väčší zberateľský potenciál ako bežné verzie.


Foto: Audi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi R8 zo Zeleného pekla odkazuje na úspechy na známom okru...