VW Golf Variant 8 prichádza až teraz!

VW Golf je u nás po celé roky na popredných miestach predajov. Rovnako je Golf pre mnohých absolútnou modlou a nedosiahnuteľným stelesnením dokonalosti. A to bez ohľadu na generáciu. Iným príde zas Golf ako dokonalé stelesnenie nudy na štyroch kolesách. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patríte musíte uznať, že Golf je jednoducho legendou!

Legenda ale bez karosérie kombi?

VW Golf sa v každej generácií tešil nesmiernej popularite. Nielen v kategórií hatchbackov, ale aj v karosárskej verzií kombi, nazývanej Variant. Praktické vlastnosti ocenili státisíce spokojných zákazníkov, ktorých šokovalo, že v 8. generácií Golf s karosériou kombi nepočítal. Portál automotiveworld.com informoval o tom, že Golf bude konečne ako kombi aj v najnovšej ôsmej generácií. Zaujímavé je, že v tejto generácií sa so svetom rozlúčila 3 dverová verzia Golfu, ktorá padla za obeť nízkym predajom.

Zdroj foto: tekdeeps.com

Volkswagen však svojich zákazníkov upokojoval tým, že praktické kombi príde, len to nebude hneď. No a konečne sme sa toho dočkali. Čo sa týka dizajnu, tak pochopiteľne tu nejde v podstate o žiadne zmeny v porovnaní s bežnou 5 dverovou verziou. Zadná časť je vo veľkej miere ovplyvnená predošlou siedmou generáciou. Každý však ocení nárast priestoru pre posádku. Rázvor náprav je až o 6,6 cm dlhší, čo znamená viac priestoru pre cestujúcich na zadných sedadlách. Celková dĺžka vzrástla o takmer 35 cm. Keďže je Golf Variant hlavne prakticky zameraný kombík, poteší aj batožinový priestor, ktorý v porovnaní s predošlou generáciou narástol o 6 litrov. Celkovo tak disponuje hodnotou 611 litrov, čo je naozaj dosť! Je to len o 29 litrov menej ako pri asi najväčšom konkurentovi, ktorým je Škoda Octavia. Čo sa týka motorizácie a výbavy, všetko je v podstate bez zmeny. Milovníkov rýchlosti trošku možno zamrzí absencia varianty GTD, ktorá je k dispozícií len pri krátkom Golfe a ide o športovo ladenú verziu. Na druhú stranu poteší varianta Golf Variant Alltrack, ktorá dostane zvýšený podvozok a oplastovanú karosériu, čo ocení každý chalupár či milovník prírody. Nuž na ďalšie detaily si ešte musíme počkať, príchodom kombíka však Golf opäť poteší množstvo svojich zákazníkov.

Zdroj foto: tekdeeps.com

Zdroj foto: tekdeeps.com

Zdroj: autoemotiveworld.com

Zdroj foto: tekdeeps.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VW Golf Variant 8 prichádza až teraz!