Športiak medzi karavanmi, maximálka 160 km/h!

Karavany sú mimoriadne praktické a v poslednej dobe aj extrémne obľúbené. Spojenie dobrodružstva s ubytovaním v prostredí, v ktorom sa cítite ako doma je obzvlášť v tomto období mimoriadne lákavou kombináciou. Lenže karavany majú obvykle jednu podstatnú nevýhodu. Nepatria práve medzi najrýchlejších trhačov asfaltu. Tento jeden je však výnimkou.

Raketa z roku 1986?

Pokiaľ niekto chce obytné auto a zároveň svižné obytné auto, veľa možností na výber nemá. Jednou z nich, o ktorej možno ani len netušíte je EleMMent Palazzo, obytné auto, ktoré sa objavilo na portáli caravanworld.de. Toto auto sa začalo vyrábať v roku 1986, tento konkrétny kúsok z roku 1989 je naozaj výnimočný. Prečo? Na karavany je auto poriadne nízke a pomerne kompaktné. Vďaka nízkemu odporu vzduchu ide na poli karavanov o hotovú raketu!

Zdroj foto: caravanworld.de

Model Vixen 21 z dielne pána Billa Collinsa je naozaj niečím nezvyčajným. Pod kapotou sa nachádza výkonný 6 valcový benzínový motor s objemom 3,8 litra. Najlepšie je, že ide o agregát z dielne BMW. Jeho výkon je 165 koní, čo na prvý pohľad nepôsobí ako niečo extra, ale nezabúdajme, že ide o 31 rokov staré auto. A napriek tomu dokáže vyvinúť maximálku až na úrovni 160 km/h! A to je na obytný karavan skutočne nevídaná hodnota.

Zdroj foto: caravanworld.de

Vixen navyše vyniká aj pomerne kompaktnými rozmermi. S dĺžkou 6,4 metra a výškou 1,83 metra ide vo svete karavanov o naozajstného drobca. Dôvod? Auto bolo dizajnované tak, aby sa pohodlne zmestilo do typickej americkej garáže. Aj tento konkrétny kúsok je v mimoriadne dobrom stave, ani nájazd 69 580 km nie je extrémne vysoký. Navyše ide o naozajstnú vzácnosť. Celkovo bolo vyrobených len 587 kusov. Čo sa týka vybavenia, nájdete tu aj dnes kompletne všetko, čo by ste mohli potrebovať. Je tu kuchyňa, varná doska, mikrovlnka, chladnička, zásobník vody. Motor sa podieľa na ohrievaní vody, tak ju máte stále teplú. Nájdete tu manželskú posteľ a dokonca aj toaletu so sprchou. Skrátka všetko, čo budete aj na viacdňovej ceste potrebovať. Nuž a cena? 39 900 €. Či je to veľa alebo málo necháme na vás, no za svoje peniaze každopádne dostanete naozaj netypické auto.

Zdroj foto: caravanworld.de

Zdroj foto: caravanworld.de

Zdroj foto: caravanworld.de

Zdroj: caravanworld.de

Zdroj foto: caravanworld.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Športiak medzi karavanmi, maximálka 160 km/h!