Ferrari F12 v garáži je nuda? Dajte ho prestavať v retro štýle!

Vlastniť Ferrari F12 je pre mnohých celkom pekným snom. Lenže už nie je tak unikátne a jedná sa o starší model, keď prišiel novší 812 Superfast. Pre tých, ktorých dizajn F12berlinetta omrzel ponúka Touring Superleggera veľmi zaujímavú konverziu.

Talianska karosáreň, pre ktorú toto vôbec nie je prvá prestavba Ferrari, vytiahla inšpiráciu z tridsiatych rokov a pretekárskych áut z tej doby. Aj keď zmenená Berlinetta vyzerá mohutnejšie, tak zdanie klame. Vďaka použitiu karbónu sa hmotnosť znížila o 150 kilogramov.

Foto: Touring Superleggera

Samotná karosáreň priznala, že vertikálny element, veľké krídlo zvisle za kabínou je čisto estetická záležitosť. Nemá žiadnu stabilizačnú funkciu, aj keď by to tak mohlo vyzerať. Je to znova len o inšpirácii z tridsiatych rokov, ktorá odkazuje na podobné tvarovanie karosérií pretekárskych špeciálov v tej dobe.

Predná časť prerobeného modelu s názvom Aero 3 je výrazne agresívnejšia a skôr pripomína americké kreácie. Otvory v maske chladiča posúvajú vzduch motoru V12 s objemom 6,3 litra, s ktorým sa nič neudialo a má stále rovnakých 537 kW (730 k) a 509 Nm. To, že je krútiaci moment nižší, hodnotou, ako výkon, je spôsobené faktom, že tento agregát je stále atmosférický. F12 s ním dokáže dosiahnuť stovku za 3,1 sekundy. To znamená, že Aero 3 by mohlo dosiahnuť ešte lepší výsledok, lebo stratilo hmotnosť a dlhšia karoséria, až o 20 centimetrov, má nižší koeficient aerodynamického odporu.


Foto: Touring Superleggera

Touring Superleggera pretransformuje iba 15 kusov F12berlinetta, aj keď v tlačovej správe neuvádza čo je darcom orgánov. O cene sa bude karosáreň baviť s konkrétnym zákazníkom a prestavba môže trvať aj viac ako pol roka.


Foto: Touring Superleggera

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Touring Superleggera

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ferrari F12 v garáži je nuda? Dajte ho prestavať v retro štý...