Dacia Duster ako luxusný plážový off-road?

Dacia je dnes považovaná za kadečo, len nie za predstaviteľa luxusných automobiliek. Niet divu, jednoduchá konštrukcia, lacná výroba, jednoducho recept na úspešný low-cost. No každá značka má svojich zanietených priaznivcov, nájdu sa aj v radoch Dacie. A jedna partia z rumunskej spoločnosti na úpravu automobilov spravila z Dustera čosi, z čoho padne sánka!

Duster ako plážová štýlovka?

Dacia Duster je skvelý pracant, ktorý k spokojnosti slúži mnohým majiteľom. Lenže mať ho ako auto, s ktorým na pláži ohúrite opálené dvadsiatky? To asi nie. Lenže to by sa do nej nemohla pustiť rumunská spoločnosť Auto K9. Tá má s úpravou Dacií už bohaté skúsenosti. Na portáli motorsactu.com sa objavila informácia o zaujímavej verzií, ktorá sa volá jednoducho, Summer Duster.

Zdroj foto: motorsactu.com

Čím je iná? V prvom rade upúta dizajn. Nie je tu strecha! Presne tak, ako sa na poriadny plážový off-road patrí. Možno pamätáte na filmy z 80-tych rokov, kde sa po pieskových plážach Californie premávali plážové buginy. No a čosi podobné môže spĺňať aj Dacia! Je jasné, že takéto auto nemá veľký komerčný potenciál, avšak dizajnovo ide vyslovene o lahôdku. Potešia aj materiály, koža a drevo, tento Duster do istej miery pôsobí aj ako luxusná jachta. Kvôli bezpečnosti sa tu nachádza aj ochranný oblúk.

Zdroj foto: motorsactu.com

Nuž a čo za to? Summer Duster sa do predaja jednoducho nedostane. Prečo? Spoločnosť Auto K9 takto upravila len 1 kus, navyše to bola úprava nabúraného Dustera prvej generácie. Celkové náklady však boli na úrovni okolo 30 000 €. Na takéto štýlové a zaujímavé auto to nie je až také zlé, avšak na Daciu Duster ide o pomerne veľkú pálku. Nuž, za štýl sa platí.

Zdroj foto: motorsactu.com

Zdroj foto: motorsactu.com

Zdroj: motorsactu.com

Zdroj foto: motorsactu.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dacia Duster ako luxusný plážový off-road?