Tento starý Passat je brutálna rarita! Prečo?

VW Passat je u nás maximálne rozšíreným autom. Prečo by malo byť takéto auto vzácne? Nuž, v niektorých častiach sveta vôbec nešlo o rozšírené auto. Navyše s motorizáciou, ktorá na cestách nie je ničím bežným. Tento Passat je naozaj chuťovkou, ktorá však za veľkou mlákou asi málokto ocení.

Passat B5 vzácnejší ako Bugatti?

VW Passat piatej generácie na našich cestách iste stretávate viac než dosť. Napriek tomu, že ide o pomerne staré auto sa obľube teší dodnes a mnoho krát ide o prvú voľbu mnohých vodičov aj v dnešných dňoch. V roku 2001 sa VW Passat dočkal faceliftu. Nešlo o celkom novú generáciu, len facelift, preto dostal aj označenie B 5.5. Tento konkrétny kúsok je však omnoho vzácnejší a objavil sa na portáli craiglist.org.

Zdroj foto: craiglist.org

Tento VW Passat B 5.5 je vo verzií kombi, čo z neho robí aj mimoriadne praktické vozidlo. Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 2004 a jeho najväčšou vzácnosťou je motor pod kapotou. Pod kapotou sa nachádza 4 litrový 8 valcový motor s výkonom 275 koní. Iste, dnes sme zvyknutí na oveľa vyššie výkony, pred 16 rokmi bolo ale 275 koní ako z inej planéty. 100 km/h tento Passat dosiahol za 6,5 sekundy. Ďalšia vec, ktorou je tento Passat na americkom trhu zaujímavý je fakt, že sa v ňom nachádza manuálna prevodovka. Vzhľadom na to, že v USA je automatická prevodovka štandardom všade sa dá manuál považovať za unikát.

Zdroj foto: craiglist.org

Nuž a ako je možné, že je tento Passat vzácnejší ako Bugatti? Jednoducho. Do USA sa dostalo presne 113 kusov Bugatti Veyron, týchto Passatov s 8 valcovým 4 litrovým motorom len 97! Čo sa týka technickej stránky, všetko je napriek nájazdu 216 000 km v úplnom poriadku, v interiéri dominuje koža a drevo. A tým najzaujímavejším je rozhodne cena. Po prepočte niečo cez 5 700 €, čo na takýto unikát rozhodne nie je príliš.

Zdroj foto: craiglist.org

Zdroj: craiglist.org

Zdroj foto: craiglist.org

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento starý Passat je brutálna rarita! Prečo?