Ďalší kemper na obzore, Volkswagen upravil aj Caddy na Californiu

Volkswagen v rámci úžitkových vozidiel vytvára obytné verzie naozaj v slušnom tempe. Najskôr to bolo len o klasickej Californii, ktorá je aktuálne ako generácia T6.1. A potom pribudla Grand California z Crafteru. Opačným smerom sa vyberá nová California postavená z modelu Caddy.

Nový Caddy California bude mať základ v najnovšej, už piatej, generácii modelu. Po vzore väčších súrodencov bude mať tiež praktický interiér s možnosťou prespania v interiéri. Výhodou takéhoto prístupu je, že s malým Caddy sa dá zaparkovať kdekoľvek a naviac nie sú zaň tak vysoké poplatky na diaľniciach ako s väčšími vozidlami. Napríklad v Slovinsku a Chorvátsku sa diaľničné poplatky stanovujú na základe výšky auta nad prednou nápravou. Caddy rozhodne viac ako 1,2 metra mať nebude.


Foto: Volkswagen úžitkové vozidlá

Caddy ako karavan môže mať výsuvný kuchynský kútik, ktorý je možné využiť po vyklopení piatych dverí. Kuchyňa je vybavená varičom s malým štítom, aby ho vietor tak ľahko neudusil. V ponuke bude aj panoramatické strešné okno s plochou až 1,4 metra štvorcového. Tá je príjemná najmä v prípade prenocovania vo vozidle.

Spánok tiež nie je problém. Aj takto malá California má dva metre dlhú rozkladaciu posteľ. Dvojica leží na kvalitnom matraci. Dôležité je však priplatiť za nezávislé kúrenie, lebo nie vždy je v interiéri tak teplo.


Foto: Volkswagen úžitkové vozidlá

Na zväčšenie prekrytého priestoru je možné využiť stanové rozšírenia. Stan, ktorý je v ponuke môže byť samostatne stojaci, alebo môže byť prepojený s autom. Predĺži tak spaciu časť. Dá sa kombinovať aj s dvomi stoličkami a stolíkom, ktoré majú miesto v zadnej časti vozidla.

Zatiaľ Volkswagen predstavil verziu postavenú na základnej dĺžke 4501 milimetrov. V ponuke u dílerov sa má objaviť do konca tohto roka. Ale bude veľmi záležať aj od krajiny. Vo fáze príprav je aj druhá dlhšia verzia, ktorá má celkovú dĺžku 4853 milimetrov. To znamená nárast o 35 centimetrov, čo sa prejaví nielen zvokna, ale hlavne na vnútornom priestore. Predĺžená verzia sa v ponuke etabluje budúci rok.


Foto: Volkswagen úžitkové vozidlá

Nový Caddy California budú poháňať rovnaké motory ako budú aj pod kapotou bežných verzií. Teraz je na nemeckom trhu dostupný len dvojlitrový naftový motor s výkonom buď 75 kW (102 k), alebo 90 kW (122 k). Ponuku určite obohatí aj benzínový 1,5-litrový štvorvalec. V tomto prípade by mohla byť zaujímavá plug-in hybridná alternatíva.


Foto: Volkswagen úžitkové vozidlá

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Volkswagen úžitkové vozidlá

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ďalší kemper na obzore, Volkswagen upravil aj Caddy na Calif...