Ford Mustang a Tesla Model S v jednom?

Vo svete automobilov sa občas naskytne poriadna kuriozita. Dnes prinášame kuriozitu, nad ktorou sa mnohým milovníkom áut hlava zastaví. Ford Mustang je dokonalým stelesnením predstaviteľa burácajúcich motorov a pachu benzínu, Tesla Model S je zas zástupcom elektrickej tichej budúcnosti. A mať to všetko v jednom? Šialenstvo?

Ruská predstava dvoch amerických legiend

Mustang a Tesla majú spoločné hlavne to, že ide o rýdzo americké produkty. To, že slúžili ako inšpirácia pre ruskú spoločnosť Aviar Motors, je prinajmenšom zaujímavé. O novinke informovala stránka iol.co.za kde zaujal model Aviar R67. A ambície má rozhodne nemalé. Chcú mať najrýchlejší elektromobil sveta! Predpoklady na to majú viac než dobré.

Zdroj foto: autoevolution.com

Na prvý pohľad je toto auto Fordom Mustang. Rusi vzali dizajn americkej klasiky, do ktorej narvali vnútornosti z Tesly Model S. Výkon je naozaj šialený, 840 koní! A pri elektromotore to znamená, že odpich bude z ríše snov. A veruže je! 100 km/h za 2,2 sekundy je parameter, z ktorého sa hlava zatočí aj skúseným pretekárom. Maximálka 250 km/h už nie je ničím nezvyčajným, akcelerácia je však tým hlavným. Vzhľadom na to, že karoséria Mustangu by bola na takéto parametre príliš ťažká, preto páni z Aviar Motor vyrobili kompletne celú karosériu z uhlíkových vlákien.

Zdroj foto: autoevolution.com

V podstate tak ide o dizajnovejšiu Teslu Model S s kabátikom Fordu Mustang. Príslušnosť ku Tesle prezrádza aj interiér, predovšetkým charakteristický dotykový displej v stredovom paneli. Cenu ani ďalšie podrobnosti nepoznáme, avšak udávaný dojazd by mal byť na úrovni 507 km. Ak by to bolo blízko realite, pôjde o skvelé možnosti pre vodičov, ktorí chcú nielen rýchle, ale aj použiteľné auto. Nuž, extrémne zaujímavé spojenie výroby v Rusku, ktorá spája najslávnejšie americké auto so spaľovacím motorom s najslávnejším americkým elektromobilom.

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj: iol.co.za

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford Mustang a Tesla Model S v jednom?