Karosáreň spravila kombi Rolls-Royce, základ má z Wraithu

Určite to nebola otázka toho, že treba previezť 8 debničiek marhúľ na zaváranie a ani dva sudy piva na chatu. Prerobiť kupé Rolls-Royce Wraith na kombi je čisto záležitosťou štýlu. O takúto parádu sa postarala Carat Duchatelet z belgického Liege.

Samotná karosáreň sa prevažne špecializuje na predĺžené verzie vozidiel. Napríklad s Maybachom triedy S dokážu vytvoriť niečo úplne iné, okrem predĺženia o 50 centimetrov zvýšia strechu o 10 centimetrov. Vyzerá to ako bublina, ale má v streche otvor s rampou na držanie, čiže vladár malej blízkovýchodnej krajiny môže veselo kývať svojim poddaným.


Foto: Carat Duchatelet

Skúsenosti so zvyšovaním striech sú základom aj pre úpravu karosérie Wraithu. Transformácia z kupé na kombi, teda skôr Shooting Brake, nie je práve jednoduchá a treba riešiť mnohé vznikajúce problémy ako je najmä tuhosť karosérie. Nové stĺpiky musia uniesť minimálne toľko, koľko tie pôvodné.

Za samotnou ideou stojí Niels van Roij Design, ktorý stojí aj za jediným trojdverovým novým a veľkým Range Roverom. A tiež je aj za kombiverziou Tesly Model S. Celý názov nového projektu je Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake.


Foto: Carat Duchatelet

Nová strecha je produkovaná ručne a navrhnutá je tak, aby zapadla do celkového dizajnu Rolls-Royce. K nej bolo nutné upraviť aj stĺpik karosérie, lišty, sklá. Dizajnom sa má pripomínať klasické trojdverové kombi, ktoré v Británii fungovali v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch.

Interiér karosáreň nezverejnila, ale na fotkách vidno kombináciu čiernej, tmavočervenej a bielej farby. Každý kto si u Carat Duchatelet objedná auto má niekoľko stretnutí, na ktorých sa volia detaily vozidla. Tento kus bol vyrobený pre konkrétneho zákazníka a ešte vznikne 6 ďalších. O cene je zbytočné aj polemizovať, lebo samotný Wraith je záležitosťou minimálne 350-tisíc eur. Takže s takouto úpravou by to mohlo byť bez problému 500-600-tisíc.


Foto: Carat Duchatelet

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Carat Duchatelet

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Karosáreň spravila kombi Rolls-Royce, základ má z Wraithu