Rusko kúpilo 15 000 Lád! Prečo?

Rusko je obrovská rozľahlá krajina. Obrovské sú však aj sociálne rozdiely v nej. Niekde v Moskve ktosi vyhodí za večer stovky € za prémiovú vodku a kdesi na druhom konci Ruska sa bábuška teší, že predala nazbierané bylinky a po týždni si konečne našetrila na čerstvý bochník chleba. Žiaľ, takáto je realita tej obrovskej nekonečnej krajiny. A občas je plná aj mnohých nelogických záležitostí, nad ktorými by rozum zastavil.

Keď sa Putin buchne po vačku?

Negatívne hospodárske dopady kvôli korone doliehajú na celý svet. Rusko nie je výnimka. O poriadne kontroverzný krok sa postaralo Rusko, ako informoval portál drom.ru. Dopady koronakrízy najväčšmi zasiahli automobilový priemysel. Ten dostal najdrastickejšiu ranu. Niektoré automobilky zaznamenali pokles aj 80%, čo je v mnohých oblastiach biznisu absolútne likvidačné. Vo veľkých problémoch sa ocitol aj AvtoVAZ.

Zdroj foto: news.drom.ru

Táto ruská automobilka je známa nielen v postsovietských krajinách, ale po celom svete. Čím? Je to výrobca áut s logom Lada. Celá automobilka sa taktiež ocitla v problémoch a musela poriadne obmedzovať výrobu. Pracovalo sa v nej len 4 dni v týždni a v pláne boli ďalšie obmedzenia. Aby nehrozili, zasiahol silný ruský medveď. Ruská vláda prijala opatrenie, vďaka ktorému sa pri produkcií Lady továreň okamžite vracia k 5 dňovej prevádzke, navyše sa bude pracovať aj v soboty a dokonca aj s nadštandardnými príplatkami. Ako takýto zázrak Rusko dokázalo? Jednoducho, rozhodlo sa zakúpiť 15 000 automobilov Lada.

Nuž, týmto jednoduchým krokom je zabezpečená dostatočná výroba v závode na najbližšiu dobu. Iste, takéto riešenie je efektívne len z krátkodobého hľadiska, Lada bude potrebovať po dodaní zakázky opäť zabojovať o zákazníka. Otázka je však jednoduchá, čo chce Rusko robiť s 15 000 Ladami? Pokojne sa môže stať, že ich len niekam odstaví a budú stáť bez využitia. Skostnateľosť a byrokracia štátnej správy je v Rusku na extrémnej úrovni. Dúfajme, že extrémny nákup bude mať nejaký efekt, polícia, armáda, zdravotníctvo či rôzne charitatívne organizácie by sa nejakému autu určite potešili. Uvidíme.

Zdroj: news.drom.ru

Zdroj foto: news.drom.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rusko kúpilo 15 000 Lád! Prečo?