Mercedes s výkonom 500 koní na predaj. Za 14 rokov má za sebou 52 km!

Auto si dnes kupuje kdekto. Obvykle ide o nutnosť, ktorú človek používa takmer každý deň. No nájdu sa aj zberatelia, ktorí si auto kúpia len preto, lebo sa im nesmierne páči. V niektorých prípadoch s ním nenajazdia vôbec nič, obvykle však ide o zaujímavú investíciu do budúcna. Takéto auto sa po pár rokoch zväčša predá za vyššiu čiastku, ako pôvodne. No a občas sa nájde zberateľ, ktoré si auto kúpi lebo sa mu páči, nejazdí na ňom a potom ho predá za oveľa menej peňazí. Tak, ako tento prípad.

Keď máš auto len pre radosť

Kúpiť si auto a nejazdiť na ňom? Nuž, pre bežného smrteľníka nemysliteľná vec, vo svete milionárov pomerne bežná záležitosť. Istý milionár z Kuvajtu prostredníctvom portálu mechatronik.de predáva svoje športové luxusné auto. Ide o Mercedes SL 55 AMG, čo je samo o sebe poriadne delo. Poďme na neho.

Zdroj foto: mechatronik.de

Tento konkrétny kúsok najmladší nie je, rok 2006 bol už poriadne dávno. Napriek tomu je tento Mercedes stále krásny, navyše šlo o jedno z posledných áut s poriadnym motorom, ktorý nebol ovplyvnený nezmyselnou elektronikou. Stará sa o to poriadny 8 valcový motor, ktorý disponuje pekelným stádom 517 koní! Pohon zadných kolies sa postaral o hromadu zábavy, 100 km/h nebol problém za 4,5 sekundy! Maximálka 300 km/h je brutálna dodnes. No a najbrutálnejší je fakt, že bývalý majiteľ s ňou najazdil za 14 rokov len 52 km! Ako je to možné? Jednoducho, tieto kilometre Mercedes najazdil len počas cesty za zákazníkom, navyše Mercedes nikdy nebol ani zaregistrovaný! Takže nový majiteľ bude v podstate prvý, ktorý sa s týmto strojom dostane do bežnej premávky.

Zdroj foto: mechatronik.de

Čo sa týka výbavy, je tu maximálny luxus. Skladacia strecha, aktívny podvozok, kožené sedačky, jednoducho tento Mercedes SL 55 AMG má čo ponúknuť tým najnáročnejším aj dnes. Nuž a cena? 116 000 €, čo je na 14 ročné auto dosť, avšak ide v podstate o nový kus, ktorý vo svojej dobe stál ešte výrazne viac.

Zdroj foto: mechatronik.de

Zdroj: mechatronik.de

Zdroj foto: mechatronik.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes s výkonom 500 koní na predaj. Za 14 rokov má za seb...