Príplatok za 374 000 €, za toto naozaj niekto zaplatí?

Svet luxusných automobilov je bežným smrteľníkom na míle vzdialený. Vzhľadom na to, že bežný smrteľník rieši ako príplatok vyhrievanie sedadiel, prípadne navigáciu, svet miliardárov je čosi absolútne odlišné. A na úplne inej úrovni sú aj ceny daných príplatkov. Niektoré sú ale už tak vysoko, že aj milionárom prídu ako pridrahé.

Hriešne drahé farby

Pán Manny Khoshbin je miliardár, ktorý na svojom youtube kanáli svetu ukazuje svoje exkluzívne vozidlá. Teraz sa rozhodol vybrať si novinku spolu s divákmi na videu. Voľba padla na Koenigsegg Jesko, ktorý si však Manny chcel vylepšiť k obrazu svojmu. Na začiatok zaujímavosť, už len do samotného konfigurátora značky Koenigsegg sa pravdepodone nikto z nás nikdy nedostane. Prístup má len 125 ľudí Z planéty, ide o tých najbohatších ľudí, ktorí si podobné auto môžu dovoliť.

Zdroj foto: youtube.com

Nuž prejdime ku Mannyho výberu. Zameral sa predovšetkým na exteriér, teda farby, respektíve povrchovú úpravu karosérie. Už len obyčajná perleťová farbA vyjde na v prepočte 21 000 €, ak by ste chceli nejakú farebnejšiu karosériu, pripravte si okolo 60 000 €. To sú pritom tie “obyčajnejšie” príplatky. Ak sa presunieme do oblasti karbónu, sme úplne v inom svete.

Zdroj foto: youtube.com

Karobón je sám o sebe považovaný za vrchol luxusu a exkluzivity v oblasti tvorby karosérie. Ak by ste si vybrali Koenigsegg Jesko s karbónom, na ktorom by sa nachádzal číry lak, vytiahne vám z peňaženky 246 000 €. Ak by ste chceli karbón a zároveň aj farebný lak, táto možnosť stojí 292 000 €! Pravdepodobne po niečom podobnom Manny siahne, nakoľko je priaznivcom farebnej karosérie a kontrastných pruhov na nej. Ak by mal však rád jednoduchší dizajn, možno by ho oslovila aj pravdepodobne najdrahšia možnosť príplatkovej výbavy na svete a to nahý karbón, Koenigsegg Naked Carbon. V podstate ide o surový karbón, ktorý nie je opatrený žiadnou vrstvou laku. Ide však o mimoriadne odolný a odľahčený materiál. Bodaj by aj nie, veď cena takejto úpravy je nepredstaviteľných 374 000 €! Za takéto peniaze si môžete kúpiť aj tie najlepšie superšporty sveta, nie len úpravu karosériu. Nuž, všetko na svete má však svojho kupcu.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Príplatok za 374 000 €, za toto naozaj niekto zaplatí?