Najzaujímavejšie americké auto na predaj, len 5 kusov na svete!

Čo si predstavíte, keď sa povie americké auto? Veľký pick-up, Mustang či legendárnu Corvettu? Obvykle niečo podobné, avšak za veľkou mlákou sa nachádza množstvo iných zaujímavých chuťoviek. Jednou z nich je aj VLF Force 1.

Vylepšený Dodge Viper?

O spoločnosti VL Automotive ste s najväčšou pravdepodobnosťou nepočuli. Niet divu, nie je to veľká silná automobilka, ide o malosériovú výrobu pre fajnšmekrov. Na portáli motorauthority.com sa objavila informácia, že jedna mimoriadna exkluzivitka sa dostala do aukcie. Zaujímavosťou je, že automobilka ako taká vznikla v roku 2012 no v roku 2016 bola premenovaná na súčasné meno po tom, ako do nej vstúpil známy Henrik Fisker. Tvorca známeho superšportu Fisker Karma. Úloha bola jasná.

Zdroj foto: motorauthority.com

Henrik Fiskej sa rozhodol, že si vezme na mušku mimoriadne obľúbený Dodge Viper. Auto, ktoré je v USA samo o sebe veľmi obľúbené, rovnako sa teší obľube aj u nás. Pán Fisker sa rozhodol Dodge Viper vylepšiť až na úplnú hranicu, pod kapotou tróni monštruózny 10 valcový 8,4 litrový agregát s výkonom brutálnych 745 koní! Poriadny kus motora, žiaden hybrid či elektrobatérie, len číry výkon a vôňa benzínu! 100 km/h nie je problémom za 3 sekundy a ručička tachometra sa zastaví až pri 351 km/h.

Zdroj foto: motorauthority.com

Čo sa týka vzhľadu, črty Viperu tu síce nájdeme, no celá karoséria je celkom nová a autorom dizajnu je práve pán Fisker. Rovnako exkluzívne je aj vyhottovenie interiéru, ktorý je v kombinácií čiernej a červenej kože. Najlepšie na tom je, že ide o brutálne exkluzívnu záležitosť. Týchto áut je na svete len 5! Aj preto je predpokladaná cena v aukcií za VLF Force 1 s nájazdom 2 204 km poriadne vysoká. Odhady hovoria o cene 230 000 - 275 000 €. Brutálna cena za brutálne auto!

Zdroj foto: motorauthority.com

Zdroj: motorauthority.com

Zdroj: motorauthority.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najzaujímavejšie americké auto na predaj, len 5 kusov na sve...