Radaru ukázal prostredník, dostal 75x vyššiu pokutu!

Polícia je v každej krajine častým terčom kritiky a posmeškov. Niekedy oprávnene, inokedy nie. Jej aktivita pri pokutovaní, často krát nezmyselnom je však spoločná pre všetky krajiny sveta. Vyberanie pokút za veci, nad ktorými rozum stojí sa deje a často krát ide len o nutnosť naplniť pred koncom mesiaca kasičku, aby mali aj radoví policajti aspoň nejaké prémie. Ale pokutovať vyjadrenie svojho názoru?

Keď sa za slobodu prejavu platí

Nemecko je krajinou, ktorá je pre mnohých stelesnením raja a dokonale fungujúceho štátu. Iste, v mnohých oblastiach je to absolútna pravda a máme sa čo učiť, no občas nad niektorými vecami v zemi zasľúbenej len nechápavo pokrútime hlavou. Jeden z takých prípadov zverejnila aj nemecká polícia na svojej facebookovej stránke Polizei Oberfranken.

Mladý 26 ročný vodič sa viezol na svojom BMW X5 na prehľadnom úseku, kde je maximálna povolená rýchlosť 70 km/h. Čo čert nechcel, zrovna ním prechádzal rýchlosťou 81 km/h a práve v tú chvíľu na mieste meral policajný radar. Mladík možno na protest, možno z recesie vystrčil na radar prostredník. Táto jeho nerozvážnosť bola síce hlúpa, avšak nejde o nič, za čo by mal byť človek v modernej spoločnosti trestaný. Podobné gestá sú však v Nemecku za volantom zakázané a mladý vodič na to patrične doplatil.

Zdroj foto: facebook.com

Prekročenie rýchlosti o 11 km/h nie je nič tragické a ani pokuta za takýto priestupok nezruinuje vodičovu peňaženku ani v krajine, akou je Nemecko. Za štandardných okolností by mladík zaplatil 20 € a problém by bol vyriešený. Prostredník za volantom ho však vyšiel na oveľa viac, polícia mu vyrúbila pokutu vo výške 1 500 € a zákaz šoférovať 1 mesiac. Za vystrčený prst ide o poriadne vysokú pokutu, otázkou je, že je takýto trest za podobnú drobnosť primeraný. Rovnako sa môžeme zamýšľať, v čom 75-násobne vyššia pokuta spraví z mladáho vodiča lepšieho človeka. Ak fotku z radaru videli normálni policajti, iste sa nad celou situáciou tiež len pousmiali. Čo myslíte, šlo o primeraný trest?

Zdroj: facebook.com

Zdroj foto: facebook.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Radaru ukázal prostredník, dostal 75x vyššiu pokutu!