Do starého Opla Omega narval 7 litrovú V8!

Opel Omega bol kedysi pomerne rozšírený automobil. Rozmerné a praktické auto potešilo nejedného otecka rodiny. Navyše uspokojenie dosiahli aj športovejšie založené nátury. Pod kapotou sa totiž mohol nachádzať aj 3 litrový 6 valcový motor s výkonom 220 koní. Keď sa Omega dostala do rúk nejakého nadšenca, mohla sa tu ocitnúť ešte väčšia lahôdka.

Americké srdce v obyčajnom aute?

Na portáli bringatrailer.com sa objavila zaujímavá ponuka na predaj Oplu Omega. Svojho času šlo dokonca o najrýchlejší sedan na svete! Alternatívou k bežnému 3 litrovému motoru bola jeho úprava, kedy sa prevŕtal na 3,6 litra, pridala sa dvojica turbodýchadiel a výkon sa zvýšil z 220 koní na 377 koní. S týmto výkonom dokázal Opel Omega dať maximálku až 283 km/h a hranica 100 km/h nebola problémom za 5,3 sekundy, čo bolo v tej dobe z ríše snov.

Zdroj: bringatrailer.com

Zaujímavosťou je, že Opel Omega sa v USA najskôr vôbec nepredával. Za oceán sa Omega dostala až v roku 1996 s výkonom 200 koní a 4 stupňovým manuálom, čo bolo na americké pomery bežné rodinné a nudné auto. Omega sa tu však predávala pod inou značkou, v USA ste si ho mohli kúpiť ako Cadillac Catera. Tento konkrétny si jeho majiteľ kúpil v roku 2001 a okamžite sa pustil do práce.

Zdroj: bringatrailer.com

Tento kúsok dostal okamžite 7 litrový 8 valcový motor, ktorý poháňal Chevrolet Corvette. Konkrétne dynamické parametre nie sú známe, avšak nachádza sa tu športový volant, upravený podvozok či nové 17 palcové disky. Čo sa týka nájazdu, tento kúsok má za sebou len okolo 67 500 km, čo je vzhľadom na svoj vek naozaj nízky nájazd. Zaujímavosťou je, že majiteľ do auta nasypal naozaj nemalé peniaze. Len za samotný motor z Corvetty dal svojho času 21 000 €. A cena, za ktorú sa tento výkonný kúsok predal je len 22 000 €. A to sa oplatí, čo poviete?

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Do starého Opla Omega narval 7 litrovú V8!