Novitec vytiahol z McLarenu GT až 700 koní (515 kW)

McLaren v ostatnej dobe používa jeden dizajnérsky jazyk a niektoré modely sa už dajú len veľmi ťažko rozoznať. Istú deviáciu od tohto trendu predstavuje kupé s jednoduchým označením GT. A tipujete správne, má aj trochu iné zameranie ako super a hyperšportová časť ponuky. A aj GT sa stalo terčom úprav.

McLaren v ostatnej dobe používa jeden dizajnérsky jazyk a niektoré modely sa už dajú len veľmi ťažko rozoznať. Istú deviáciu od tohto trendu predstavuje kupé s jednoduchým označením GT. A tipujete správne, má aj trochu iné zameranie ako super a hyperšportová časť ponuky. A aj GT sa stalo terčom úprav.


Foto: Novitec

Novitec je známy úpravca, ktorý má na svedomí niekoľko druhov Ferrari, Maserati, Lamborghini, či niekoľko modelov Rolls-Royce. A v portfóliu má aj McLaren, čo predviedol aj úpravou exkluzívneho kúsku Senna celkom nedávno. GT je viac zamerané na komfort, o čom sa ale po úprave dá trochu polemizovať.

McLaren GT od Novitecu dostal nový podvozok, ktorý ho dostal o 25 milimetrov bližšie k zemi. Stojí na diskoch Vossen s priemerom 20 palcov vpredu a 21 palcov vzadu. Tuhšie nastavenie sa určite prejaví aj na samotných vlastnostiach auta.


Foto: Novitec

Základom úpravy je však preprogramovanie riadiacej jednotky motora, vylepšenie nasávania a výfuku. Novitec ponúkne hneď niekoľko stupňov naladenia agregátu, ale najvyšší z nich má 515 kW (700 k) a 714 Nm. To znamená, že nárast predstavuje 59 kW (80 k) a 84 Nm.

Upravené GT dokáže na stovku zrýchliť za 3 sekundy, kým štandardná verzia potrebuje o 0,2 sekundy viac. Vzrástla aj maximálna rýchlosť. Z 326 sa dostala na 333 kilometrov za hodinu. Novitec zobral McLaren GT aj do aerodynamického tunela, kde vyvinul niekoľko doplnkov karosérie. Všetky sú vyrobené z karbónu a o kúštik zlepšujú aerodynamické vlastnosti vozidla. Doplnky sú napríklad predný spojler, zadný spojler, či niekoľko prvkov okolo celého auta.


Foto: Novitec

Na McLarene GT je, okrem zamerania na pohodlné cestovanie, zaujímavé aký má veľký batožinový priestor. Auto, ktoré dokáže vyvinúť 333-kilometrovú rýchlosť ponúka stále 570 litrov na zbalenie sa dvojice sediacej v kokpite.


Foto: Novitec

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Novitec

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Novitec vytiahol z McLarenu GT až 700 koní (515 kW)