Toyota Supra z Rýchlo a zbesilo, replika vzhľadu originálu!

Repliky rýchlych športiakov sú niečo, čo je tu s nami už dlhé roky. Pohnútky ich tvorcov síce každý nechápe, no oni sú obvykle so svojím výtvorom spokojní. Mať však bakelitové auto, ktoré sa podobá na predlohu len pri veľmi veľkej predstavivosti v kombinácií so šedým zákalom a motorom z Favoritky je minimálne na zváženie návštevy doktora. Niektorí to však zvládajú o poznanie lepšie a ich repliky sú na nerozoznanie od originálu. To je prípad aj tejto Supry.

Sláva prišla až s filmom

Film rýchlo a zbesilo netreba azda nikomu predstavovať. Iste, intelektuálne filmárske remeslo s príbehom v mnohých vrstvách tu čakať netreba, no mnohí máme na tento film sentimentálne spomienky ako stelesnenie našich auto snov na filmovom plátne. Jednu z hlavných úloh si tu zahrala aj oranžová Toyota Supra, ktorú riadil zosnulý Paul Walker. Zaujímavé je, že do uvedenia filmu Rýchlo a zbesilo Supra nebola považovaná za nijak zvlášť dobré auto, po filme sa však záujem o ňu brutálne zvýšil a zvýšili sa aj jej ceny. A to bol jeden z dôvodov ľudovej tuningovej tvorivosti.

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

Na portáli platiniumcarsalesltd.co.uk sa v Anglicku objavila replika slávnej filmovej Supry. A na prvý pohľad vyzerá vážne super. Síce má volant na pravej strane a automatickú prevodovku, nad tým však vieme zažmúriť oči. Je to zákazkový bodykit, oranžový lak ktorý používa automobilka Lamborghini, spojler, grafické polepy ako pri originálnom kuse z filmu. Rovnako potešia aj fľaše nitra. Aby toho nebolo málo, tak auto zdobí aj podpis brata zosnulého Paula Walkera, ktorý je taktiež veľkým milovníkom áut. Tento kúsok s nájazdom okolo 16 000 km sa v prepočte predáva za necelých 33 000 €.

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

A teraz poďme k tomu najzaujímavejšiemu. Takmer dokonalá replika, do ktorej sa investovalo nemálo financií je obvykle drahšia, ako originál bez úprav. Pri tejto Supre tomu tak nie je. Pôvodná Supra v originálnom stave s čiernym lakom a ineriérom sa s obdobným nájazdom 16 000 km predala mnohonásobne drahšie. Konkrétne šlo o takmer 117 000 €, čo je teda extrémny rozdiel. A to pripomíname, že ide o sériovku bez akýchkoľvek úprav. V porovnaní s tým sa už ani 157 000 €, za ktoré sa predala pravá oranžová Supra z filmu, v ktorej jazdil priamo Paul Walker, nezdá ako prehnaná čiastka.

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

Zdroj: platiniumcarsalesltc.co.uk

Zdroj foto: platiniumcarsalesltc.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toyota Supra z Rýchlo a zbesilo, replika vzhľadu originálu!