Limuzína, ktorú chcel predávať Donalt Trump. Zlato, drevo a maximálny gýč!

Meno Donald Trump je dnes známe skutočne každému. Jeho meno však malo cvneg aj predtým, ako sa stal prezidentom. Ide o azda najkontroverznejšieho amerického prezidenta všetkých čias, jedno sa mu však odportieť nedá. Jeho čuch na biznis. Jedným z najbohatších ľudí sveta sa stal ešte predtým, ako usadol do prezidentského úradu. Nikdy sa nebál aj rizikových investícií, ktoré mu niekedy nevyšli, no zákonom priemeru sa vždy dostal do poriadneho zisku. A pred pár desaťročiami chcel svojským spôsobom preraziť aj v oblasti predaja áut. Ale nie obyčajných!

Luxus ako z ríše snov

Donald Trump je jedným z najbohatších ľudí sveta s vždy si doprial ten maximálny luxus. Vo všetkých oblastiach, autá nevynímajúc. Niet divu, že už od 70-tych rokov bol jeho obľúbenou značkou americký Cadillac. Nie je sa čomu veľmi čudovať, predsa len Trump je obrovský vlastnenec a tak je logické, že si obľúbi značku, ktorá je stelesnením Ameriky. Na youtube kanáli barcroftcars sa objavilo video skutočne zajímavej limuzíny, za ktorej zrodom stojí práve Donald Trump.

Zdroj: youtube.com

Ako sa Trump dostal do automobilového biznisu? Nuž nechal si pre seba vyrobiť brutálne luxusnú limuzínu Cadillac, ktorá mala byť svojho času najluxusnejšou na svete. Zapáčila sa mu natoľko, že sa s ňou rozhodol podeliť so svetom. V spolupráci s automobilkou plánoval vypustiť do sveta 50, podľa niektorých zdrojov 100 kusov tejto lode na kolesách. Z plánu však napokon upustil a na svet sa dostali len 2 exempláre. 1 bol Trumpov a 1 sa po dlhých rokoch dostal do expozície múzea histórie USA. Presne tak, môžete sa na neho pozrieť v múzeu ako súčasť americkej histórie. Niekde majú pyramídy, niekde vykopávky, niekde limuzínu prezidenta.

Zdroj: youtube.com

Čo sa týka konkrétneho auta, je pradoxné, že motor je na ňom to azda najmenej zaujímavé. A pritom ide o poriadny 5 litrový 8 valcový motor, aký v Európe štandardom rozhodne nebol a asi ani nikdy nebude. To najzaujímavejšie je v interiéri. Tomu dominujú vzácne druhy dreva, kvalitná koža a predovšetkým všadeprítomné zlato. Presne tak, žiadna zlatá farba, skutočné rýdze zlato. Zlato sa nachádza dokonca aj na kľúčoch od auta! Okrem toho je tu maximálna mysliteľná výbava, aj keď niektoré jej prvky dnes vyčarujú úsmev. Napríklad také krištáľové poháre či fax pre posádku. Naopak kvalitné audio, trezor či bar by sme ocenili aj dnes. Telefón či skartovačka sú zas opäť skôr z tých úsmevných prvkov výbavy. Ešte raz však opakujeme, že na svoju dobu šlo o takmer sci-fi vymoženosti. Koniec koncov, tento Cadillac je v múzeu histórie možno aj oprávnene.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Limuzína, ktorú chcel predávať Donalt Trump. Zlato, drevo a ...