Z ceny batérie elektrického McLarenu sa Vám pretočia oči!

Doba elektrických automobilov je s nami už niekoľko rokov. Masového rozmachu sme sa síce ešte nedočkali, no stretnúť na ceste elektromobil je už pomerne bežné. Obzvlášť ak sa bavíme o hybridoch, ktoré sa tešia čoraz väčšej popularite aj v radoch bežných vodičov. Nuž a hybridy už nie sú ničím výnimočným ani vo svete superšportov. Jedným z nich je aj McLaren P1. Ak sa vám však pokazí nabíjačka, prípadne odíde batéria, musíte si pripraviť poriadne tučnú rezervu.

Auto pre milionára, ceny pre milionára

McLaren P1 nie je žiadnym tuctovým vozidlom. Vyrobilo sa z neho len 375 kusov a siahlo na neho len pár vyvolených. Jendým z nich je aj Manny Khoshbin, iránsky realitný magnát. Na svojom youtube kanáli dal vedieť o svojom najnovšom trápení. Jeho nabíjačka začala svietiť na červeno, preto sa spojil s automobilkou, kde by mohol byť problém. McLaren mu dal okamžite vedieť, že jeho problém vyrieši len jedna vec, kúpa novej nabíjačky. Do doby, kým mu nabíjačka dorazí mu automobilka odporučila aspoň raz týždenne svoj McLaren P1 poriadne prevetrať len na elektrický pohon. Vzhľadom na to, že sa o ohurujúci výkon superšportu stará predovšetkým 3,8 litrový 8 valcový motor, výkon čisto na elektrinu neohúri. Na 100 km/h sa McLaren P1 takto dostane za 11 sekúnd, čo rozhodne nie sú parametre športiaku! Keď sa ale pripojí spaľovací motor, 100 km/h padne za 2,8 sekundy! Pozrime sa ale na výsledky pohonu len na elektrickú energiu. Oficiálny údaj hovorí o dojazde 31 km, realita je len 11 km! Nuž a poďme k cene tej nabíjačky, po prepočte ide o šialených 25 500 €!

Zdroj: youtube.com

Takáto čiastka je naozaj extrémne vysoká, na druhej strane prečo nie. McLaren P1 si dovolia kúpiť len milionári a pre nich je takýto výdaj skôr smiešny. Ak by však odišla celá batéria, cena novej je ešte omnoho vyššia. Približne 127 500 €, za čo si môžete kúpiť aj byt! Majiteľ je s autom spokojný a nevie si ho vynachváliť. Nuž niet sa veľmi čomu čudovať, za 6 rokov s ním najazdil len 1 287 km. Pri tak malom nájazde je jasné, že jeho nadšenie sa bude opakovať pri každej jazde. Nuž, aspoň takto sme mohli nahliadnuť do zákulisia problémov milionárov.

Zdroj: youtube.com

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Z ceny batérie elektrického McLarenu sa Vám pretočia oči!