Najrýchlejší manuál na svete - Nový svetový rekord 312,1 km/h za 6,9 s.!

Orange Man Bad beštia je aktuálne nielen najrýchlejším vozidlom s manuálnym radením na svete a súčasne najrýchlejším japonským kupé s nezávislým zadným zavesením. Nenechaj si usť šialené parametre a rekordné zrýchlenie v šprinte!

Nový svetový rekord pokorila upravená Toyota Supra Orange Man Bad beštia! Slávna štvrťmíľovka, presne 402 m trať, zdolaná za 6,9 sekúnd pri rýchlosti 312,1 km/h! Upravená Toyota Supra Orange Man Bad beštia stojí za pozornosť. Nenechaj si ujsť nový svetový rekord s časom pod 7 sekúnd.

Predchodcom a posledným držiteľom rekordu s podobne neuveriteľným odpichom v kombinácii s manuálom je Chevrolet Camaro s časom 7,54 s. Novým držiteľom rekordu a najrýchlejší m automobilom s manuálnou prevodovkou na svete je momentálne upravená Toyota Supra.

Tím Bannas Racing sa populárnym šprintom a úprave Toyoty Supra štvrtej generácie venuje s veľkou vášňou. Minulá rok na 402 m dlhej trati dosiahol rýchlosť 329,85 km / h s časom 7,17 sekundy. Po ďalšom rade úprav, ktoré sa popasovali s dlhšou reakčnou dobou manuálu a ďalšími chybičkami krásy tu máme očakávaný čas ešte lepší od pôvodného.

Toyota Supra pre účely dosiahnutia rekordu vyžadovala aj úpravy podvozku a motora. Úprave sa nevyhol ani bodykit vozidla. Vďaka šikovnej práci celého tímu sa Supra môže pochváliť výsledným výkonom 1 800 až 2 000 koní.

Vyšší výkon znamená aj väčší nápor na prevodovku. Do hry preto namiesto, štandardnej šesťstupňovej Getrag manuálnej prevodovky nastupuje šesťstupňová prevodovka Tremec T56. Vysokú mieru odolnosti potvrdzuje a fakt, že nepotrebovala ďalšie úpravy. Supra na záver dostala príznačnú prezývku. Orange Man Bad beštia je aktuálne nielen najrýchlejším vozidlom s manuálnym radením na svete a súčasne najrýchlejším japonským kupé s nezávislým zadným zavesením.

Nový svetový rekord 312,1 km/h  za 6,9 sekúnd tak skoro iný rival nepokorí.  Alebo sa nájde ďalší fanatik rýchlosti, ktorý dostane pod kapotu extrémny výkon a parametre a podarí sa mu vyhrať boj s časom na populárnej štvrťmíľovej trati? Pri pohľade na najrýchlejší automobil s manuálnou prevodovkou na svete sa ti zastaví tlkot srdca. Úchvatné zábery. Sleduj neskutočné Supra parametre v akcii. Nenechaj si ujsť šialené parametre a rekordné zrýchlenie v šprinte!

Toyota Supra nový svetový rekordZdroj: youtube.com/Grannas RacingToyota Supra nový svetový rekordZdroj: youtube.com/Grannas RacingToyota Supra nový svetový rekordZdroj: youtube.com/Grannas Racing

Zdroj: Grannas Racing@Youtubehttps://www.grannasracing.com/

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najrýchlejší manuál na svete - Nový svetový rekord 312,1 km/...