Keď dá ABT Audi S8 rovnaký výkon ako má Lamborghini Aventador

Audi S8 tróni na vrchole benzínovej ponuky veľkej limuzíny so štyrmi krúžkami v znaku. Už v základe to je extrémne rýchle auto, ktoré dokáže bez problému a takmer bez únavy pretransportovať pasažierov krížom cez kontinent. Ale vždy sa aj s tým dá niečo spraviť.

ABT by šlo samo proti sebe, keby práve túto verziu neupraví a nechá ju len tak. Samotný základ má 4,0 TFSI motor V8, ktorý prináša 420 kW (571 k) a 800 Nm. To sú čísla, s ktorými dokáže 2,4-tonový sedan zrýchliť na stovku za 3,8 sekundy. O maxime nie je nutné sa baviť, lebo to je štandardne obmedzené na 250 kilometrov za hodinu.

Foto: ABT Sportsline

Zásah ABT do motora zvýšil hodnoty na 515 kW (700 k) a 880 Nm. Rovnaký výkon malo Lamborghini Aventador vo svojej prvej verzii LP700-4. Lepšie parametre motora sa prejavili aj na zlepšení dynamiky. Na stovke je upravená verzia za 3,4 sekundy. V ponuke je tiež posunutie maximálnej rýchlosti trochu vyššie. Takto upravené Audi S8 sa dokáže rozbehnúť na 270 kilometrov za hodinu. Auto môže byť stále vybavené keramickými brzdami. Tie sú asi nutné, keďže krotia taký výkon a zároveň hmotnosť.


Foto: ABT Sportsline

Úprava od ABT však nie je len o motorových zmenách. Teda môže byť, ale ponuka obsahuje aj iné prvky. K autu sú pripravené aj 21-palcové zliatinové disky, či spojler na kufor z karbónu. Teda skôr by sa to dalo nazvať odtrhovou hranou ako spojleorm. Niektoré z prvkov výbavy sa dostanú aj do interiéru, kde ABT ponúkne napríklad inú hlavicu radiacej páky.

Tento krok je náhradou za S8 Plus, o ktorom automobilka zatiaľ oficiálne nehovorí.


Foto: ABT Sportsline

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: ABT Sportsline

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Keď dá ABT Audi S8 rovnaký výkon ako má Lamborghini Aventado...