Bentley ukázal Bentaygu s parádnymi zadnými svetlami

Bentley Bentayga je ten brat Touaregu, Cayenne a Q7, ktorý si môže pýtať dvojnásobnú cenu. Pre nový modelový rok si automobilka pripravila modernizáciu a s ňou spojené vylepšenia prvého masového SUV v portfóliu.

Vynovený model získal aktualizovaný vzhľad. Vpredu ho reprezentuje maska chladiča, ktorá narástla a je kolmejšie. Svetlá zase majú pripomínať tie, ktoré svietia na modeloch Continental GT a Flying Spur. Zadok však vyzerá omnoho lepšie. Elpisový tvar svetiel pomohol aj veľkému SUV. Pôvod je znova rovnaký. Veľká zmena je aj presun evidenčného čísla do priestoru nárazníka. Výsledkom je, že zadok pôsobí širšie a mohutnejšie.

Foto: Bentley

Vnútro vylepšuje nový volant a celá stredová konzola. Okrúhle výduchy klimatizácie sú fuč, nahradili ich tvary znaku automobilky, pričom v strede môžu byť hodinky s logom Breitling. V ponuke ostávajú rovnaké konfigurácie sedadiel ako doteraz. To znamená, že základ bude päťmiestny, zákazník môže zvoliť štvormiestnu alternatívu s veľkou stredovou konzolou medzi zadnými sedadlami. A tiež budú v ponuke doplnkové dve miesta v batožinovom priestore. V ponuke bude aj doplnková ventilácia pre zadné sedadlá.


Foto: Bentley

Motory ostávajú bez zmien. Teda na začiatok bude v inovovanom modeli v ponuke len benzínový osemvalec s výkonom 404 kW (550 k) a krútiacim momentom 770 Nm. Nezostane však jedinou verziou, Speed s motorom W12 a plug-in hybrid sa do ponuky dostanú postupne tiež. Naftová Bentayga už skončila dávnejšie, do tohto SUV sa odvtedy leje len benzín a elektrická energia. Ostatné verzie ponuku rozšíria do konca roka.


Foto: Bentley

Menej výraznými zmenami ako tie spomenuté sú nové odtiene farieb, čo je trochu silné tvrdenie, lebo v rámci personalizácie bolo už doteraz možné lakovanie takmer akoukoľvek farbou. Do bežného vzorkovníka však pribudli dve nové. A tiež sú nové 22-palcové zliatinové disky. V ponuke modelu bude aj nový head-up displej, ktorý zobrazuje viacero informácií o premávke a navigácii, vrátane názvov ulíc, či dopravných informácií. Po novom je možné využiť aj bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay.


Foto: Bentley

V ponuke koncernu Volkswagen je okrem tohto veľkého SUV aj niekoľko konkurentov z vlastných radov. Základnej osemvalcovej verzii napríklad konkuruje aj Lamborghini Urus, či Porsche Cayenne Turbo. Ale konkurentov má aj BMW vo forme BMW X5 M50i, ktoré má len o 14 kW (20 k) menej a tiež Mercedes ponúka modely AMG pre GLE. Rolls-Royce Cullinan pre Bentaygu nepredstavuje priameho konkurenta, lebo je omnoho väčší a zásadne drahší.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Bentley

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bentley ukázal Bentaygu s parádnymi zadnými svetlami