Najexkluzívnejší skúter: Vespa Dior!

Malé skútre sú v rozvojových krajinách alebo vo veľkomestách pomerne bežné. V rozvojových krajinách z ekonomických dôvodov, kedy je pre miestnych auto príliš drahé, vo veľkomestách je to kvôli kompaktným rozmerom a minimálnym problémom pri parkovaní. Jednou z najikonickejších a iste aj najdizajnovejších značiek vo svete skútrov je talianska Vespa. Jej retro vzhľad imponuje miliónom. Pokiaľ by sa vám málil, na trh prichádza ešte exkluzívnejšia limitovaná edícia Vespy, ktorá vznikla zo spolupráce so svetoznámou módnou značkou Dior.

Módny šperk na dvoch kolesách!

Skútre Vespa sú krásne samy o sebe. Tí, ktorí si potrpia na extra porciu luxusu však často krát hľadajú čosi výnimočné. O niečom takom informoval aj portál inputmag.com. Pôjde o limitovanú edíciu skútra s názvom Vespa 946 Christian Dior. Už len samotné meno naznačuje, že pôjde o čosi výnimočné.

Zdroj foto: inputmag.com

Začneme klasikou, ktorá sa nemení. Ide o pohonný agregát. Motor s objemom 125 cm kubických znamená, že tento skúter budete môcť u nás šoférovať aj s klasickým vodičským preukazom na normálne vozidlá. Výkon 10,7 koní stačí na to, aby Vespa dosiahla maximálku 93 km/h. Napriek tomu, že ide o vozidlo primárne do mesta, nestratí sa ani pri občasnom výlete po okreskách. Na to, aby ste sa na výlet aj mali kde zbaliť,nájdete tu dizajnový kufrík aj kabelku, ktoré sú spolu zladené. Zladená je dokonca aj prilba. Vespa 946 Christian Dior upúta zrak okamžite na prvý pohľad, isté však je, že si na nej vieme predstaviť skôr ženu, ako muža.

Zdroj foto: inputmag.com

A to sme sa dostali k tomu exkluzívnemu, čo túto Vespu odlišuje od ostatných. Okrem dizajnu ide aj o punc exkluzivity, nakoľko ide o limitovanú edíciu. Vyrobených bude len 946 kusov! Túto chuťovku si človek bude môcť kúpiť len vo vybranej sieti predajní Piaggio Group, predovšetkým však priamo v butikoch Dior ako módny doplnok. Imidžová Vespa sa do predaja dostane až v priebehu budúceho roka. Cenu však nepoznáme, šepká sa však o približne 8 800 €, čo rozhodne nie je málo, no pre ľudí, ktorí nakupujú u Diora nejde o neprekonateľnú prekážku.

Zdroj: inputmag.com

Zdroj foto: inputmag.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najexkluzívnejší skúter: Vespa Dior!