Range Rover oslavuje 50 rokov, má novú špeciálnu sériu Fifty

Range Rover sa objavil na trhu v roku 1970. Teda konkrétne to bolo 17. júna. Mal byť autom pre lovcov, ktorí chcú k svojmu životu pohodlie a až luxus. Na Range Roveroch jazdí aj britská kráľovská rodina, rapperi, vlastne je ich naozaj veľa.

Aby si automobilka pripomenula prvý model vytvorila špeciálnu sériu Fifty Limited Edition. Je predsa prvým európskym luxusnejším terénnym autom. Celosvetovo si prvenstvo v tomto segmente modelom Wagoneer zaknihoval Jeep.


Foto: Land Rover

Nová špeciálna verzia bude dostupná v oboch dĺžkach a bude pripomínať pôvodný model hneď niekoľkými odkazmi. Základom pre novú verziu je vrcholná výbava Autobiography. Veľa detailov má matnú zlatú farbu nazvanú Auric Atlas. Je napríklad na výduchoch na blatníkoch, na mriežke, nárazníku, či iných inak lesklých chrómových častiach. Špeciálna séria má aj špeciálne štítky a dizajn nápisu Fifty navrhol sám šéf dizajnu automobilky Gerry McGovern.

Okrem samotnej farby Auric Atlas môžu byť tieto prvky lakované matnou lesklou farbou. Takáto alternatíva sa hodí napríklad ku modrej farbe Tuscan Blue, ktorá sa objavovala aj na pôvodnom modeli. Do ponuky farieb bude patriť aj zlatá Bahama a biela Davos. Tie budú naozaj v obmedzenej sérii. Viac kusov bude lakovaných odtieňmi sivá Carpathian, červená Rosello, či čierna Santorini.


Foto: Land Rover

Celkovo vznikne 1970 kusov, pričom samotný predaj sa začne koncom tohto roka, kedy bude známa aj cena série. Nech ten modrý kus vyzerá akokoľvek šialene, tak sa k autu naozaj hodí a najviac vyžaruje ducha toho pôvodného modelu spred 50 rokov. Akurát má hlavne viac dverí. Kým pôvodné Range Rovery boli trojdverové, teraz sú výlučne päťdverové. Výrobu trojdveráku automobilka zmietla zo stola.

Ponuka motorov nebude obmedzená a najvýkonnejším tak bude 5-litrový osemvalec s prepĺňaním, ktorý dosahuje výkon 386 kW (525 k).


Foto: Land Rover

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Land Rover

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Range Rover oslavuje 50 rokov, má novú špeciálnu sériu Fifty