Ochrana proti povodniam - karavan + čln 2 v 1

Domy na kolesách majú 2 veľké nevýhody. Vysoká cena a nezaujímavé parametre. MiniBig z Japonska je jedinečný. Poradí si vo vode aj na suchu! Čo dokáže karavan + čln 2 v 1?

Mini Big sľubuje praktické využitie nielen počas súčasného obdobia častých povodní. K dokonalosti by vozidlu (plavidlu) pomohol dokonalejší dizajn, ktorý by viac pripomínal loď a snaha dizajnérov o zakrytie nevzhľadných častí podvozku. Táto úprava by sa mohla pozitívne prejaviť aj na zlepšení samotných plavebných vlastností vozidla.

Mini Big - protipovodňový karavan + čln 2 v 1Zdroj: carscoops.com

Možno takú úpravu neposkytuje len základný model a na trhu sú už viaceré možnosti úpravy a vylepšená konštrukcia. Každopádne sa jedná o zaujímavý koncept pohľadu na dopravu v zložitých podmienkach. Čo dokáže protipovodňový karavan + čln 2 v 1?Mini Big - protipovodňový karavan + čln 2 v 1Zdroj: carscoops.com

Výrobca na svojich stránkach informuje o nutnosti vlastníctva "základnej licencie na riadenie lode," v našich podmienkach možno predpokladať potrebu vlastníctva preukazu vodcu malého plavidla, tá je však povinná od 4 kW t.j. 5,4 PS. Udávaný motor Yamaha túto hodnotu výkonu neprekračuje.

Mini Big - protipovodňový karavan + čln 2 v 1Zdroj: carscoops.com

Tento zaujímavý nápad by určite našiel svoje miesto u rybárov. Aké povinnosti by bolo nutné spĺňať, čo sa týka povinných STK? Rovnako by sa Mini Big výborne osvedčil v súčasnom období povodní, ktoré komplikujú život nielen na Slovensku.  Ako sa ti pozdáva myšlienka vytvorenia dostupného a praktického obojživelníka proti povodniam? Podeľ sa s nami v komentároch o svoj tip na podobné multifunkčné "plavidlo a karavan v jednom.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ochrana proti povodniam - karavan + čln 2 v 1