Hofele HGLE predvádza, že Mercedes nemusí robiť model Maybach GLE

Je jasné, že ponuka verzií jednotlivých modelov Mercedesu sa postupne rozširuje. Pribúdajú nové motory, nové prvky výbavy. To však neznamená, že úpravci zaspali a nič s nimi nerobia. Napríklad model GLE si na svoj obraz upravil úpravca Hofele.

Na rozdiel od Brabusu to nebude športom dýchajúci produkt, ale z modelu Hofele HGLE vyžaruje luxus. Už na prvý pohľad o tom hovorí aj dvojfarebné lakovanie aké je charakteristické práve pre modely, ktoré produkuje divízia Maybach priamo v Mercedese. Nové sú aj masívne disky kolies a pribudlo aj dosť veľa chrómových prvkov. Toľko zmien znamená, že bolo nutné vymeniť aj znak v prednej maske. Podobný prístup už dizajnéri Hofele predviedli na Ultimate GLS.

Foto: Hofele

Aj keď s takto našpecifikovaným GLE určite nesplyniete s davom, tak to hlavné je predsalen vnútri. Celý interiér je prečalúnený kožou nappa alcantarou. A keď celý, tak naozaj. Za takéto kombinácie by sa ani ten Maybach nemusel hanbiť. V kufri je však čalúnenia menej, lebo ten má podlahu z dreva s hliníkovými lištami. Praktickosť ide stranou, hlavný je výzor.


Foto: Hofele

Je možné, že práve tento model ostane najluxusnejším GLE v hre, pokiaľ sa touto cestou nevyberie iný úpravca. Je to z dôvodu, že o Maybachu GLE nepadlo zatiaľ ani slovo. Reálne Mercedes-Maybach aktuálne vyrába len triedy S a GLS.


Foto: Hofele

Hofele však nebazíruje na najvýkonnejších motoroch. Svoju prezentačnú verziu síce predstavila na základe GLE450 s radovým šesťvalcom, ale na HGLE dokáže upraviť hocijakú verziu. Vrchol je teda osemvalec v AMG GLE63S, ale tak isto môže vyzerať aj základný motor v GLE300d, čo je radový dvojlitrový štvorvalec.


Foto: Hofele

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hofele

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hofele HGLE predvádza, že Mercedes nemusí robiť model Maybac...