Rekordér: 6 promile za volantom!

Alkohol za volant nepatrí, to je jednoducho fakt. Sú síce krajiny, kde je nejaká tolerancia povolená a jedno pivko pred jazdou vám v pohode prejde, u nás však treba byť ostražitejší. To, že vodiči čosi nafúkajú je na našich cestách pomerne bežné. Občas sa však nájde nejaký rekordér, tento však nafúkal toľko, že je takmer zázrakom, že do auta vôbec trafil. Čo myslíte, z ktorej časti Slovenska tento kvietok pochádza?

Šalený východ

O ľuďoch na východe koluje mnoho legiend v súvislosti s ich konzumáciou alkoholických nápojov. Jeden z nich sa iste stane legendou po príspevku, ktorý na svojej facebookovej stránke zverejnila Polícia SR, konkrétne policajti z Prešovského kraja.

Zdroj foto: facebook.com

Tento vodič však nebude pre nikoho vzorom. 30 ročný vodič vo Vranove nad Topľou sadol do auta poriadne pod parou. Policajná hliadka ho zastavila a podrobila dychovej skúške. Policajtom bolo istotne hneď jasné, že vodič čosi bude mať pod klobúkom, no výsledok iste aj ich poriadne zaskočil. Výsledok dychovej skúšky bol 6 promile! Neskutočná hodnota, niekto by to možno ani len neprežil! Vodič bol okamžite zadržaný a prevezený do cely policajného zaistenia. Bolo vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Otázkou je, prečo si daný vodič vôbec sadol za volant? Nuž odpoveď je zrejmá. Možno ste po nadmernej konzumácií alkoholu už mali tiež pocit nesmrteľnosti a mysleli ste si, že vám sa predsa nič stať nemôže. Toto bol pravdepodobne podobný prípad. Našťastie nezodpovedný vodič nikomu neublížil, no pri 6 promile mohol mať na svedomí poriadnu tragédiu. A to by po vytriezvení bolelo viac, ako len hlavybôľ. Alkohol za volant jednoducho nepatrí za nijakých okolností!

Zdroj: facebook.com

Zdroj foto: facebook.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rekordér: 6 promile za volantom!