Najlacnejšia Kia zaujme výbavou: Picanto dostáva vydarený facelift!

Kia si v posledných rokoch spravila v Európe naozaj veľmi dobré meno. V pomere cena/kvalita ide pre mnohých o prvú voľbu. Model i20 zdarne konkuruje aj takému bestselleru akým je Škoda Fabia, vyššie postavený model i30 vie byť už naozaj veľmi dobrým autom na dlhú dobu. Okrem toho tu máme aj mohutný Tucson, pozrieme sa však na zaujímavú modernizáciu najmenšej Kie Picanto.

Drobček do mesta

Kia Picanto síce nedosahuje predajných úspechov svojich väčších súrodencov, je to však pochopiteľné. Žijeme totiž v dobe, kedy aj 20 ročné slečinky považujú za dokonalé auto do mesta veľký crossover s dĺžkou takmer 5 metrov. Autá, ako napríklad Kia Picanto, ktoré sú na mesto stavané tak ostávajú na okraji záujmu. Aj preto potrebujú modernizáciu, o ktorej pri Picante informoval portál motor1.com.

Zdroj foto: motor1.com

Facelift Kie Picanto je už nejakú dobu na domácom trhu v Južnej Kórei. Teraz sa dostáva aj k nám, mnohých iste poteší. Vizuálne ide skôr o drobnosti, to je však obraz dnešnej doby. Nová predná maska a nasávacie otvory pôsobia dravejšie, jednoducho slovo facelift je dnes synonymom zmeny prednej masky. Úpravy najlepšie zbadáte na Picante GT-Line a X-Line, vo všetkých si však vychutnáte pomerne štedrú výbavu. Môžete tu mať automatizovanú manuálnu prevodovku, asistenta núdzového brzdenia, asistenta jazdy v jazdnom pruhu, parkovacie senzory či rozmernú dotykovú obrazovku multimediálneho systému.

Zdroj foto: motor1.com

Interiér je celkovo na tak malé auto veľmi dobre vybavený a poteší širokými možnosťami personalizácie. Vybrať si môžete z niekoľkých farebných paketov interiéru, prípadne čierny interiér s farebnými sedákmi. Interiér môžete mať napríklad limetkový, zelený či oranžový. Okrem toho je tu na výber až 10 farieb karosérie, Kia Picanto sa tak môže stať dokonca dizajnovým prvkom pre štýlových vodičov či vodičky.

Zdroj foto: motor1.com

Čo sa týka pohonu, pod kapotou nájdete výhradne benzínové agregáty. Slabší z nich. 1 litrový trojvalec disponuje výkonom 67 koní, výkonnejší 1,2 litrový má 84 koní. Azda najzaujímavejšou voľbou je však 1 litrový 3 valec s turbom, vďaka ktorému je výkon rovných 100 koní. A to bude v malom a ľahučkou aute celkom dosť, takže budú mať radosť aj svižnejšie založení vodiči. Cenu ešte nepoznáme, malá Kia Picanto však zatiaľ pôsobí viac než sympaticky.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšia Kia zaujme výbavou: Picanto dostáva vydarený fa...