Puma pridáva naftový motor a luxus v podobe výbavy Vignale

Ford Puma patrí medzi malé crossovery, ktoré začali v momente ako sa objavil Nissan Juke, odvtedy mu prvenstvo v tomto segmente zobral Renault Captur. Ford s Ecosportom veľa vody nenamútil, tak sa o taký istý krok pokúša s novou Pumou. A je to o poznanie lepšie auto. Pričom teraz pridáva dve novinky na rozšírenie ponuky.

Prvým bodom je nový motor. Doteraz bol v ponuke len litrový trojvalec s výkonom buď 92 kW (125 k), alebo 114 kW (155 k). Výkonnejšia pohonná jednotka mohla byť skombinovaná aj s mild-hybridom. Teraz sa v do cenníkov a na cesty dostane aj najúspornejšia verzia spaľujúca naftu. Bude mať objem 1,5 litra a bude jedinou možnosťou ako v Pume dostať štvorvalcový motor.

Foto: Ford

Bude tiež najmenej výkonnou pohonnou jednotkou v ponuke. Dosahuje totiž výkon 88 kW (120 k) a motor je spojený so šesťstupňovým manuálom. V kombinovanom cykle, podľa WLTP vypustí do ovzdušia každý kilometer 118 gramov CO2 a spáli na sto kilometrov 4,5 litra nafty. Časom má ešte pribudnúť jeden motor, trojvalec s objemom 1,5 litra pochádzajúci z modelu Fiesta ST.

Druhou výraznou novinkou bude výbava Vignale. Bude stáť na vrchole ponuky a základom pre ňu bude je ST-Line, takže treba rátať so zaujímavým vzhľadom so všetkými prvkami karosérie lakovanými. To tiež znamená veľký zadný spojler a v laku aj spodnú časť zadného nárazníka.


Foto: Ford

V štandardnej výbave pre Vignale budú LED predné svetlá, čalúnenie sedadiel kožou Windsor, čalúnenie volantu kožou Manacor a tiež B&O aparatúra na ozučenie interiéru. Štandardne bude aj systém KeyFree, ktorý umožní bezkľúčové ovládanie.

S výbavou Vignale by dokázala Puma konkurovať napríklad Renaultu Captur Initiale Paris, ktorý je v ponuke napríklad vo Francúzsku. Takto si môže trúfnuť napríklad na Audi Q2. Veľkostne je na tom veľmi podobne. Pohon všetkých kolies pri Pume čakať netreba.


Foto: Ford

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Ford

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Puma pridáva naftový motor a luxus v podobe výbavy Vignale