Krásny VW, ktorý na našich cestách neuvidíť. VW Nivus!

Možno si pamätáte na obdobie, kedy prišlo s horúcou novinkou BMW v podobe modelu X6. Obrovské a brutálne masívne auto zaujalo hneď na prvý pohľad. Vizuálne krásne auto s podivnou karosériou ako kupé. Okamžite sa objavili obavy a posmešky o praktickosti tohto riešenia. Najhlasnejšie sa samozrejme smiala konkurencia. Nuž a práve konkurencia začala toto riešenie časom kopírovať. A jednou z nich je aj značka VW, ktorá prichádza s modelom Nivus, ktorý bude pre nás ešte nejakú tú dobu poriadnou exotikou.

Južná Amerika sa môže tešiť!

Mnoho z vás si možno myslí, že VW je silný len v Európe. Nie je to tak, ohromný koncern VW je silný na všetkých trhoch, napríklad aj v Južnej Amerike. Motoristický portál motor1.com informoval o príchode práve na tento trh pre model VW Nivus. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Južnej Amerike a predovšetkým v Brazílií bolo uvedenie novinky len v online forme. Poďme však k novinke.

Zdroj: motor1.com

Auto bolo vyvinuté v Brazílií a práve tá bude prvou krajinou, kde sa bude predávať. Nejde o SUV-čko, ale o takzvané CUV, práve kvôli karosérií typu kupé. Čo sa týka rozmerov, dĺžka 4 266 mm, šírka 1 757 mm a výška 1 493 mm je presne tá trieda, ktorá je aj u nás mimoriadne vyhľadávaná. Poteší aj relatívne praktický batožinový priestor s objemom 415 litrov, čo je dokonca viac ako u nás predávanom modeli T-Cross. Potešia aj moderné technológie v podobe 10 palcového stredového displeja a ešte rozmernejšieho 10,25 palcového digitálneho prístrojového štítu. Pod kapotou bude 1 litrový 3 valcový motor, ktorý okrem benzínu dokáže spaľovať aj etanol. Čo sa týka možného príchodu na európske trhy, aj tu môžeme počítať s 1 litrovým 3 valcovým motorom, avšak len na benzín. Nafty sa už asi nedočkáme.

Zdroj: motor1.com

Nuž a poďme k tomu najlepšiemu. Spočiatku bude síce VW Nivus k dispozícií len v Brazíli, Argentíne a ostatných krajiných Južnej Ameriky, avšak podľa prehlásania VW sa mierne upravenej špecifikácie dočkáme aj v Európe. Bude to však pravdepodobne až niekedy v roku 2022. Síce si počkáme, ale na dobré sa čakať oplatí, no nie?

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Krásny VW, ktorý na našich cestách neuvidíť. VW Nivus!