Toto je najdlhšia limuzína sveta, 30,5 metra, vírivka a heliport!

Svet automobilov je plný všakovakých kuriozít. Často krát za ne môžu ambiciózne sny majiteľov vozidiel a ich túžba vlastniť skutočný originál, aký nikde inde na svete nenájdete. Vďakabohu za takúto vlastnosť ľudstva, vďaka nej máme svet o čosi pestrejší. Z kategórie kuriozít je aj tento výtvor, najdlhšia limuzína na svete!

Spomienka na zašlú slávu

Tento exkluzívny výtvor je už poriadne bradatý. Základom je starý Cadillac Eldorado z roku 1976, ktorý bol od základu prepracovaný. Do ambicióznej prestavby sa kedysi pustil pán Jay Ohrberg a jeho dielo bolo dokončené v roku 1992. Portál motor1.com informoval o jeho neľahkej budúcnosti. Poďme ale pekne od začiatku. Tu bol sen postaviť najdlhšiu limuzínu na svete, ktorá by sa vďaka tomu zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. To sa napokon splnilo, celý kolos meria na dĺžku šialených 30,5 metra!

Zdroj: motor1.com

Nuž a práve dĺžka bola napokon najväčším problémom. V strednej časti vozidla bol síce hydraulický kĺb, aby sa auto vôbec dokázalo pohybovať po bežných cestách, no nestačilo to. Kvôli extrémnej dĺžke musel vodič vždy pred jazdou dôkladne naplánovať trasu tak, aby ňou vôbec mohol prejsť. A to bolo pre záujemcov často krát veľmi nepohodlné a blesková záujem o limuzínu s názvom Americký sen opadol. A to napriek nepredstaviteľnej výbave. Bol tu bar, pohovky na sedenie, dokonca aj vlastná vírivka! Možno by ste to nečakali, ale vnútri sa nachádzala aj plávajúca posteľ a niekoľko samostatných “izieb” pre maximálne súkromie posádky. Čerešničkou na torte bol minigolf a heliport v zadnej časti limuzíny! Práve vyššie spomenuté dôvody však boli príčinou len veľmi krátkej slávy.

Zdroj: motor1.com

Nakoľko bol Americký sen maximálne nepraktickým vozidlom, odstavené začalo chátrať. Postupom času sa stalo vďačným terčom vandalov a zlodejov, až sa z neho stal len vrak. Presne tak, kolos s 24 kolesami postupne upadol do zabudnutia. Pred pár rokmi sa chcelo do reštaurácie pustiť automobilové múzeum v New Yorku a za pomoci študentov mal Americký sen opäť ožiť. Nebola tu však politická vôľa a auto chátralo ďalej. Až do roku 2019, kedy sa k autu dostalo automobilové múzeum Dezerland Park, kde sa renovácia už začala. Aktuálne má byť hotový exteriér, kvôli korona kríze si interiér bude musieť ešte chvíľu počkať. Napriek tomu sa predpokladá ukončenie prác na jar 2021. Budeme držať palce, takéto auto totiž už možno nikdy nevznikne.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najdlhšia limuzína sveta, 30,5 metra, vírivka a heli...