Treba upravovať Ferrari 812 Superfast? Mansory v tom má jasno

Niektoré výtvory Mansory sú celkom uletené. Najmä používajú šokujúce farebné kombinácie. A úpravca sa neštíti zasahovať ani do exkluzívnych a vlastne ani najexkluzívnejších áut. Príkladom môže byť Mansory Vincero na základe Bugatti Veyron. No a pozornosti neušlo ani Ferrari 812 Superfast, má nový bodykit, aj keď nie je novým modelom.

Najväčšie prekvapenie na upravenom aute je, teda na jeho novej verzii, že ostalo celkom triezvo zmenené. Nekonajú sa žiadne šialené farebné schémy, nekonajú sa vulgárne nárazníky. Tento počin Mansory sa nestane až takou horúcou témou všetkých diskusií. Taký Novitec to s verziou N-Largo s výrazným rozšírením prehnal omnoho viac a na všetkých úrovniach.

Foto: Mansory

Aj kvôli decentnej zmene má balík názov Mansory Softkit 812 Superfast. V prvom rade balík pozostáva z mnohých prvkov z karbónu, ale zmena sa nájde aj na prednom nárazníku. Elegantné línie trochu rozbíjajú dve karbónové krídelká znižujúce predný nárazník na nebezpečnú parkovaciu úroveň. Avšak taká je vlastne aj sériovo. Nie je to však nič šialené. Karbónové prvky sú aj okolo predných svetiel, karbónové sú znaky a tiež zadné krídlo a difúzor.

Mansory nehovorí o žiadnej úprave motora. Ten je štandardne 12-valec s výkonom 588 kW (800 k) a krútiacim momentom 718 Nm. To stačí na zrýchlenie na stovku za 2,9 sekundy. Ale aj tu má Mansory svoj balík úprav, ktorý má verzia označená Stallone. Tá pridáva 22 kW (30 k) a 22 Nm.


Foto: Mansory

Verzia Stallone je tou šialenejšou z ponuky úpravcu. Má ešte viac karbónu a z karosérie sa vytratila akákoľvek elegancia pôvodného stavu. Skôr by mohla konkurovať SRT Viperu ACR s obrovským krídlom, za ktoré by sa ani lietadlá nemuseli hanbiť, s novým predným nárazníkom a prekombionvaným zadným difúzorom. Tu nenecháva Mansory nič dlžné svojej povesti výrobcu naozaj šialených úprav inak pekných vozidiel.

Mansory niekde nezverejňuje cenu svojich úprav. Takže aj Softkit má cenu na požiadanie. Avšak je jasné, že auto s ním bude unikátom na cestách. To pre prípad, keby bolo klasické Ferrari 812 Superfast trochu tuctové. Ceny samotných 812 Superfast sa aktuálne pohybujú od približne 300-tisíc eur. Upravená verzia, táto od Mansory môže ceny vyhnať aj nad 300-tisíc eur. Záleží od toho, aký základ je použitý. Našli sme jeden kus, ktorý bol postavený z úplne nového auta a stojí 425-tisíc eur. Tak ako? Spravili by ste toto svojmu Ferrari?

Na porovnanie fotka Mansory Stallone:


Foto: Mansory

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mansory

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Treba upravovať Ferrari 812 Superfast? Mansory v tom má jasn...