Tento malý Mercedes AMG dá 324 km/h!

Mercedes je značka, ktorá bola vždy symbolom symbiózy luxusu a výkonu. Hlavne ak sa bavíme o špičkovej špecifikácií AMG, kedy si milovníci automobilky mohli splniť sen o vlastníctve vlastného takmer pretekárskeho špeciálu. Mimoriadne pôsobivé výkony dosahoval Mercedes aj v menších modeloch, toto A-čko je toho dôkazom.

Najsilnejší štvrovalec sveta

Mercedes pred časom predstavil malé a poriadne ostré A-čko AMG. Pod jeho kapotou sa nachádza hotový unikát. Ide o najvýkonnejší 4 valcový sériový motor na svete. Objem len 2 litre a 4 valce pod kapotou dokážu disponovať výkonom 387, vo výkonnejšej špecifikácií až neskutočných 421 koní! To však Nemcom nestačilo a rozhodli sa posunúť to ešte ďalej, ako uviedol portál cars.co.za.

Zdroj: cars.co.za

Nemecká spoločnosť Posaidon, ktorá sa zaoberá úpravou vozidiel si na svoje ramená vzala poriadnu výzvu. Vylepšiť dokonalé. Mercedes AMG triedy A je totiž aj ako sériovka absolútne famóznym vozidlom. Aj tak sa ale dalo ešte o poriadny kus posunúť. Po úprave má výkon až 518 koní, čo je takmer o 100 viac! A nezabúdajte, že sa stále bavíme o 4 valcovom 2 litrovom motore. Pomohlo tomu hlavne nové turbo, softvér aj riadiaca jednotka. Zásluhou týchto úprav sa markantne zlepšili aj dynamické parametre. Sériové krpaté AMG dosiahlo maximálku už beztak pôsobivých 270 km/h a hranica 100 km/h padla za 3,9 sekundy. Po úpravách vzrástla maximálka až na 324 km/h a hranica 100 km/h bude odolávať len 3,4 sekundy! A to všetko s motorom objemu, aký dosť možno máte pod kapotou aj vy. Nemcom z Posaidonu sa to však stále máli už teraz avizujú ešte výkonnejší balíček Plus, ktorý výkon posunie ešte vyššie, ako 518 koní. O koľko to bude sa ešte presne nevie, no hodnota 550 koní by padnúť mohla.

Zdroj: cars.co.za

Zdroj: cars.co.za

Zdroj: cars.co.za

Zdroj foto: cars.co.za

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento malý Mercedes AMG dá 324 km/h!