Škoda 1203 mala pod kapotou aj diesel! Táto je na predaj!

Škoda 1203 je legendárne auto, ktoré poznajú mnohí. Iste, mladším ročníkom nebude nič hovoriť a budú ju považovať len za starý črep. Vo svojej dobe však šlo o špičku, nízke prevádzkové náklady, vynikajúce úžitkové vlastnosti a dostupná cena z nej spravili bestseller. Aj vďaka tomu sa Škoda 1203 predávala od roku 1968 až do roku 1999, kedy bola výroba v Trnave ukončená. Dokonca aj po tomto roku istá česká firma 1203-ku stále vyrábala na zakázku. Málokto však vie, že pod kapotou mala aj naftu.

Na farmu alebo pre zberateľa?

Na portáli sbazar.cz sa objavil mimoriadne zaujímavý kúsok. Je otázkou, či po tejto Škode 1203 siahne náruživý hospodár, ktorý ju bude ešte naplno využívať, alebo osloví skôr zberateľa, keďže ide o mimoriadne vzácnu verziu. Čím je výnimočná? Motorom! Presne tak, pravdepodobne každá Škoda 1203, ktorú ste videli, alebo v ktorej ste sa viezli má pod kapotou benzínový motor. V polovici 90-tych rokov sa pod kapotu dostal motor z dielne VW, 1,9 ADG. Výkon neoslní, na tú dobu bolo však 43 kW úplne normálnych. Aby nebolo tej spolupráce medzi automobilkami málo, prevodovka je zas od Peugeotu. Tento naftový motor sa dlho nemontoval práve kvôli tomu, že v spomenutom roku 1999 bola výroba ukončená.

Zdroj: sbazar.cz

Čo sa týka tohto konkrétneho kusu, zelený valník je z roku 1997. Majiteľ sa o neho dobre staral, navyše vyzerá byť aj v dobrom stave. Sú tu nové rozvody a nová vodná pumpa, rovnako je auto po výmene oleja a filtrov, štartér bol tiež repasovaný. Má za sebou 55 000 km, čo tiež nie je mnoho. Nuž a cena? Táto unikátna Škoda 1203 je na predaj za v prepočte 4 350 €. Čo poviete, zodpovedajúca cena?

Zdroj: sbazar.cz

Zdroj: sbazar.cz

Zdroj: sbazar.cz

Zdroj foto: sbazar.cz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda 1203 mala pod kapotou aj diesel! Táto je na predaj!