Škoda Kliq: znova ďalšie SUV z Česka!

Škoda sa v poslednej dobe neskutočným spôsobom preorientovala na produkciu SUV-čiek. Jednoducho zistila, že sa jej to oplatí. Najpriek tomu, že jej SUV-čka nie sú úplne ľudovými autami za ľudovú cenu, stále sa tešia mimoriadnej obľube. A Škoda to chce využiť naplno a plánuje príchod ďalšieho SUV, na ktoré si už aj zaregistrovala názov.

Samé K, samé Q a samé SUV

Modelový rad Škody už dávno nezahŕňa len Fabiu, Octaviu a Superb. Hlavne za posledné roky vypľula česká automobilka ohromné množstvo nových modelov. A väčšinou šlo o SUV-čka. Portál carwale.com informoval o tom, že si Škoda na indickom patentovom úrade zaregistrovala názov Kliq. Presne tak, novinka bude predávaná na rýchlo rastúcom a rozvíjajúcom sa indickom trhu. Aktuálne tak s novinkou na našom trhu nemusíme počítať, ide však o zaujímavé auto. Opäť.

Zdroj: carwale.com

Je to ďalšie SUV s charatketristickým písmenom K na začiatku a Q na konci. Pôjde o jedno z tých kompaktnejších SUV-čiek, dĺžka 4,26 metra sa radí k tým kompaktnejším rozmerom. Čo sa týka motorizácie, základom bude 1,0 litrový 3 valcový motor s výkonom 110 koní, silnejšou alternatívou bude 1,5 litrový 4 valec s výkonom 150 koní. Za prípatok bude dostupná aj automatická prevodovka, ak by mal kupujúci Ind chuť na 4x4, na to bude musieť zabudnúť. Odprezentovaná štúdia pôsobí zaujímavo, hravo aj dynamicky. Do predaja sa ale má dostať až niekedy v polovicu budúceho roka. Čo sa týka ceny, tá bude na naše pomery viac než dobrá, v Indií však pôjde o jedno z tých drahších áut. V prepočte sa bude jednať o približne 12 000 €.

Zdroj: carwale.com

Zdroj: carwale.com

Zdroj: carwale.com

Zdroj foto: carwale.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Kliq: znova ďalšie SUV z Česka!