Zagato vyrobí obmedzené množstvo nádherných Astonov, kúpite ich vo dvojiciach

Aston Martin sám o sebe vyrába veľmi pekné autá, ale keď sa do nich pustí ešte aj karosárska firma Zagato, tak vzniknú ozajstné skvosty. Najnovším príkladom sú dve verzie modelu V12 Vantage s označením Heritage.

Špeciálna séria má pripomenúť výročie, ktoré Zagato oslavuje. Už funguje 100 rokov, pričom 60 z toho sa venuje automobilom. Heritage má byť teda oslavou. Najväčšou zaujímavosťou je, že vznikne 19 kusov kupé a 19 kusov roadsterov, avšak budú sa predávať primárne po dvojiciach. Ako nemenovaná tyčinka s dvomi kúskami v jednom balení.

Foto: Zagato

Kupé dostalo to, čo je pre Zagato naozaj základým dizajnovým prvkom, strechu s dvomi bublinami, vypuknutými časťami, aby bolo v interiéri viac miesta na hlavy. Sériovo takúto strechu mal napríklad Dodge Viper GTS. Oproti kupé nebude mať roadster strechu vôbec. Znižovanie hmotnosti zašlo tak ďaleko, že nebude ani len plátený panel na prekrytie interiéru. Oba modely sa pri konštrukcii spoliehajú na použitie karbónu a pri jazde zase na prvky aktívnej aerodynamiky. Tá využíva aj elektronicky vysúvateľný zadný spojler.


Foto: Zagato

Pohon zabezpečí agregát s dvanástimi valcami do V, pričom jeho výkon bude 442 kW (600 k). To je viac od bežných V12 Vantage a dostáva sa na úroveň V12 Vantage V600, ktoré bolo vrcholom produkcie modelu. Na vizualuzáciách je kombinácia, ktorú vytvorila Marella Rivolta Zagato, ktorá sa podieľa na riadení karosárskej firmy a pôsobí v nej ako Art director. O výbere povedala:

„Zlato, ako znak čistoty a úrovne, je, podľa mňa, poctou k našej prvej storočnici. Platina je zase odolná voči korózii a má výborné katalytické vlastnosti, čo by som si priala počas ďalších 100 rokov.“

Dodávky dvojičiek zákazníkom začnú v štvrtom kvartáli tohto roka. Väčšina už má svojich majiteľov. Každý z nich okrem áut dostane aj špeciálny darčekový balíček. Dôležitejšie je, že si zákazníci môžu svoje autá do detailu špecifikovať, s čím im môže pomôcť aj dizajnér priamo z Aston Martinu. V rámci ceny je aj možnosť sledovať výrobu áut vo Warwicku v Spojenom kráľovstve.


Foto: Zagato

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Zagato

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zagato vyrobí obmedzené množstvo nádherných Astonov, kúpite ...