Nová Toyota Yaris pozná ceny, od 12 490 €!

Toyota Yaris na našich cestách nie je ničím výnimočným, stretávame ju pomerne často. Pre ženy je Yaris často krát atraktívnejší, ako jej chladní koncernoví kolegovia, muži zas oceňujú japonskú kvalitu. No a do mesta predstavuje Yaris dokonalú kombináciu. Aktuálne Yaris prináša svoju najnovšiu generáciu a odhaľuje cenník.

Hlavne bohatý základ

Toyota na svojej internetovej stránke doplnila cenník pre nový Yaris a dokonca aj uvádzaciu akciu, vďaka ktorej si môžete zakúpiť akciový model o 1 300 € lacnejšie. Ako už býva zvykom, nie je všetko zlato čo sa blyští a tu to je podmienené napríklad objednaním príplatkového laku, aj tak sa to však oplatí. Cenník je dostupný už aj na stránkach automobilky.

Zdroj: carscoops.com

Čo sa týka najlacnejšieho a najdostupnejšieho Yarisu na trhu, bude ním verzia s 1 litrovým benzínovým 3 valcovým motorom s výkonom 72 koní. Za takýto Yaris necháte 12 490 €. Iste, je to o čosi viac ako pri konkurencií, avšak získate nadpriemernú výbavu. Napríklad systém štart-stop, adaptívny tempomat, detekcia únavy vodiča, systém rozpoznávania dopravných značiek, monitorovanie cyklistov a chodcov, systém udržovania v jazdnom pruhu, 7 palcová obrazovka, LED denné svietenie, klimatizácia. Ak by ste toto chceli s 1,5 litrovým hybridným motorom a výkonom 116 koní, budete si musieť pripraviť už 16 490 €.

Zdroj: carscoops.com

Pri vyššom stupni výbavy Comfort môžete už navyše počítať s dažďovým a svetelným senzorom, zadnou parkovacou kamerou, hmlovkami či kožou obšitým volantom a radiacou pákou. Pri základnom 1 litrovom trojvalci sa v tomto prípade bavíme o cene 12 990 €, čo je len o 500 € viac! A za ne dostanete naozaj hodne. O 500 € drahšia je táto výbava aj v kombinácií s hybridným motorom, pribúda však výkonnejší 1,5 litrový benzínový motor s výkonom 121 koní za 13 990 €. Práve tento motor je pri vyšších stupňoch výbavy už základom, hybrid ostáva.

Zdroj: carscoops.com

Tento 1,5 litrový benzínový motor je v Yarise aj v ďalšom stupni Selection Elegant/Style za cenu od 16 490 €. V tomto stupni výbavy nájdete už také vychytávky ako hliníkové disky, bezkľúčový prístup, Bi-LED svetlomety, automatickú dvojzónovú klimatizáciu. Pri kombinácií tejto výbavy s hybridom sa cena šplhá už na 19 490 €! Áno, stále hovoríme o malom Yarise do mesta za takmer 20 000 €!

Nuž a výbava Premiere Edition je pre tých najnáročnejších. Okrem všetkého vyššie spomenutého môžete počítať s bezdrôtovým dobíjaním mobilného telefónu, ambientným osvetlením interiéru či head-up displejom. Pri benzíne sa bavíme o cene 16 990 €, hybrid vyletel až na 19 990 €! Áno, na malé auto ide o naozaj veľa peňazí, avšak dostanete v ňom výbavu, ako keby ste mali prémiovú automobilku. Prípadne dobrou voľbou môže byť aj úplný základ, lebo v ňom nájdete množstvo prvkov výbavy, akú majú ostatné značky len za príplatok.

Zdroj: toyota.sk

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nová Toyota Yaris pozná ceny, od 12 490 €!