Obojživelník Lada: ani Niva, ani Mercedes G!

Kedysi existovali sedany, hatchbacky, kombíky a off-roady. Odvtedy automobilový svet prešiel mnohými zmenami, na trhu sa objavila nová kategória SUV vozidiel. A tie spôsobili hotové šialenstvo. Robustné a často krát aj dizajnovo veľmi podarené vozidlá sa stali hitom a sú ním aj dodnes. Lenže pre mnohých sú SUV-čka z praktického hľadiska ani ryba ani rak. Totiž také auto je v meste často krát priveľké a neohrabané, na druhej strane ani v teréne to nie je žiadna sláva. Pokiaľ patríte k zástancom pravoverných off-roadov, toto auto je naozaj z krajiny snov.

Z krajiny snov. Doslova.

Na portáli behance.net sa objavilo mimoriadne zaujímavé auto s názvom G-Niva. Vyzerá atraktívne a pre mnohých bude niečím povedomá. Má však jednu chybu. Nie je to reálne vozidlo. Ide o dielo šikovného grafika Alexandra Isajeva. Nuž a ide o skĺbenie dvoch mimoriadne zaujímavých off-roadov. Lady Niva a Mercedesu G.

Zdroj foto: behance.net

Presne tak, spojenie dvoch diametrálne odlišných svetov. Drsná Lada Niva so sparťanským interiérom a najjednoduchšou technikou verzus luxus Mercedesu G s najmodernejšími vychytávkami. Rozmerovo vychádza G-Niva práve z Lady Niva. Tvarovo ju pripomína čiastočne aj predná kapota, zadná časť či hranaté tvary palubnej dosky. Keď sme už pri tej palubnej doske, pôsobí síce hranato a jednoducho, no je vybavená najmodernejšími technológiami a displejmi, pôsobí ako interiér vesmírnej lode.

Zdroj foto: behance.net

Je otázne, či by niekto čosi podobné vôbec vyrobil a pustil do sveta. Ekonomicky by to bol pravdepodobne nezmysel. Kvôli moderným technológiám by bola cena asi poriadne vysoká a tým pádom by celé auto stratilo zmysel, nakoľko vo vyšších cenových hladinách je konkurencia už poriadne široká. Každopádne ide o takmer až neuveriteľné spojenie Nivy a G-čka, čo sú zástancovia dvoch úplne rozdielnych svetov. A keď sa na G-Nivu pozriete, ten pomer medzi oboma je absolútne vyvážený.

Zdroj foto: behance.net

Zdroj: behance.net

Zdroj foto: behance.net

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obojživelník Lada: ani Niva, ani Mercedes G!