Pre každý prípad má tento Land Rover Defender aj set na víno

Land Rover Defender sa stal ikonou. Nie je to len kvôli terénnym schopnostiam, ale najmä kvôli nasadeniu na misiách po celom svete. Podobné rozšírenie má už len Toyota Hilux a Land Cruiser. Nová generácia však stretla vlnu nevôle, lebo už nie je taká ako bola. Takže niektoré tuningové firmy prichádzajú s prestavbami starších modelov.

Keď sa končila výroba pôvodného modelu ako takého, tak britský úpravca Twisted nakúpil viac ako 200 kusov na svoje potreby. To znamená, že je ešte stále možnosť kúpiť nový starý Defender. Ostatní úpravcovia auta musia riešiť svoje podnikateľské zámery s použitými kusmi.

Foto: E.C.D. Auto Design

Medzi zaujímavých úpravcov patrí aj E.C.D. Auto Design, ktorý prerobil dlhšiu verziu označenú číslom 110 s piatimi dverami. Navonok sa nejako zásadne nelíši, až na externý ochranný rám, pevnostné nárazníky, navijak a väčšie disky obuté do pneumatík s terénnym vzorom BFGoodrich All-Terrain. Farba má odtieň British racing green.

Zaujímavejšie veci sa udiali vnútri. Miesto 2,2-litrového naftového motora sa E.C.D. Auto Design dal na cestu swapu. Výmena motora znamená, že pod kapotou je 6,2-litrový motor V8 s označením LS3. Ten dosahuje výkon 421 kW (572 k). To znamená, že dynamika bude na úplne inej úrovni ako pri pôvodnom motore, ktorý mal 90 kW (122 k).


Foto: E.C.D. Auto Design

Interiér je čalúnený béžovou kožou a predné sedadlá sú z produkcie špecialistu Recaro. A zadné sú navlas rovnaké aj s elektrickým nastavením. Volant je zase v pravom drevenom prevedení. Najväčšie prevapenie je v kufri. Ten obsahuje kompletný set na piknik s vínom. Obsahuje však držiak len na jednu fľašu a šesť pohárov na stopke, takže to bude skôr decentná degustácia ako celonočné kempovanie. Okrem sady na víno je v priestore miesto na dve termosky a šesť hrnčekov. V prípade rozbitia je, samozrejme, pohár a sklený hrnček dostupný ako príslušenstvo.

Úpravca ponúka viacero možností a túto vinársku sadu dokáže implementovať aj do verzie, ktorú prerobí na elektrický pohon. Ten využíva elektrickú sústavu z modelov Tesla.


Foto: E.C.D. Auto Design


Foto: E.C.D. Auto Design

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: E.C.D. Auto Design

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pre každý prípad má tento Land Rover Defender aj set na víno